Να επανέλθει η ηρεμία στο χωριό λέει η Τ.Κ Λουτρών- Τι ειπώθηκε στις συναντήσεις με τοπικούς άρχοντες και Ηλιαχτίδα


Ψευδείς οι φήμες που ξεσήκωσαν το χωριό λέει η Ηλιαχτίδα και η Τοπική Κοινότητα Λουτρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Κατόπιν της αποφάσεως που έλαβε η λαϊκή συνέλευση της Κοινότητας Λουτρών, δεσμεύτηκε τόσο το Κοινοτικό Συμβούλιο όσο και η αρμόδια επιτροπή κατοίκων , να μεταφέρουμε στους αρμόδιους φορείς τις φημολογίες και ανησυχίες που κυκλοφόρησαν για εγκατάσταση δομών προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή μας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο με την επιτροπή κατοίκων, προχώρησε σε σειρά συναντήσεων με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Τζιμή και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χατζηγιάννη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κουρσουμπά και με τον Σύμβουλο της κυρίας Καλογήρου, κ. Πιτσούλη. Όλοι οι παραπάνω φορείς μας διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να ιδρυθεί καμία νέα δομή, τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε ολόκληρο το νησί της Λέσβου.

Σε συνέχεια, συναντηθήκαμε με τη Διοίκηση της Ηλιαχτίδας και κατόπιν συζητήσεως, αποδείχθηκε ότι οι φήμες που διαδόθηκαν ήταν ψευδείς και είχαν στόχο την παραπληροφόρηση και το διχασμό των συγχωριανών μας.

Όσον αφορά την ενοικίαση σπιτιών, με δεσμευτικό έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας, μας διαβεβαίωσε:

Πρώτον, ότι πρόκειται για ενοικίαση ενός κτιρίου που ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη χωρισμένο σε δύο τμήματα που θα φιλοξενήσει ζευγάρια με δύο ή τρία παιδιά αιτούντων άσυλο.

Δεύτερον, ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης με δική του πρωτοβουλία ήρθε σε επαφή με την Ηλιαχτίδα, για την ενοικίαση του εν λόγω κτιρίου.

Τρίτον, το συμβόλαιο μίσθωσης λήγει στις 30/06/2020, δηλαδή τον Ιούνιο και πως δεν θα προβεί σε ανανέωση του εν λόγω συμβολαίου.

Αυτά διαβεβαίωσε εγγράφως η Ηλιαχτίδα, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και του ανθρωπιστικού πνεύματος.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι πρέπει να επανέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα στο χωριό μας, ενώ παράλληλα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νησιού μας που ζητούν άμεση αποσυμφόρηση και απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών.

Η επαγρύπνηση είναι αναγκαία, καθότι οι παραπάνω διαβεβαιώσεις δεν αποτελούν νομική προστασία στο απώτερο μέλλον.

ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος
ΜΑΜΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Τα μέλη
ΜΑΡΜΑΛΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΟΥΡΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΡΙΠΠΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΛΙΓΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Ιερέας π. Χατζηβασιλείου Παναγιώτης
Ιερέας π. Πλωμαρίτης Θεόδωρος
Ζαραδούκας Νικόλαος
Σπανέλλης Παναγιώτης
Μαμουλή Μελπομένη
Τρούλου Μυρσίνη
Κωστής Θεόφιλος
Καρέτος Δούκας