Αθώος και με την βούλα του Αρείου Πάγου ο κυλικειάρχης του 6ου γυμνασίου Μυτιλήνης (PICS)


Αθώος κρίθηκε και με την βούλα του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου ο ιδιοκτήτης του κυλικείου του 6ου  γυμνασίου Μυτιλήνης.

Το Εφετείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης με την απόφαση του Μάιο του 2019 είχε επιβάλει στον επιχειρηματία  ποινή δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Ο ίδιος και ο δικηγόρος του προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο όπου και δικαιώθηκαν.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011 όταν μητέρες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τον ιδιοκτήτη κυλικείου στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι κόρες τους, ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τα κορίτσια, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων που επιβεβαίωσαν οι τότε μαθήτριες, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε και τηλεφωνούσε στα κορίτσια ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Ο Άρειος Πάγος στην απόφαση του αναφέρει ότι κηρύσσει τον κατηγορούμενο αθώο. Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται ότι το τριμελές εφετείο εσφαλμένως εφάρμοσε την διάταξη του άρθρου 337 παρ. 3 του Π.Κ και καταδίκασε τον κατηγορούμενο.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία σχολιάζοντας την αθώωση του δήλωσε «Το δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν υπήρχε αξιόποινη πράξη και έκανε δεκτό το αίτημα για αναίρεση της απόφασης του εφετείου. " Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δικηγόρος κος Πετρελλης «Είναι από τις λίγες φορές που ο Άρειος Πάγος εκδίκασε την απόφαση και δεν την έστειλε πίσω στο δικαστήριο με άλλη σύνδεση φυσικά»

Η απόφαση του Αρείου Πάγου