«Τηλεδιάσκεψη με τους 100mentors του Επαγγελματικού Προσανατολισμού» στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης


ΤΟ 5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

«Τηλεδιάσκεψη  με τους 100mentors του Επαγγελματικού Προσανατολισμού»
Στα πλαίσια των εξωδιδακτικών προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας στην Γ΄τάξη του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης εφαρμόστηκε πιλοτικά ο θεσμός των 100mentors προκειμένου τα παιδιά μας να αποφασίσουν σωστά και αβίαστα, αφού ενημερωθούν από τους ειδικούς του Επαγγελματικού Προσανατολισμού για την σωστή επιλογή του επαγγέλματος τους .
Η ιδέα για τους 100mentors ξεκίνησε το 2013, όταν  παρουσιάστηκε στο London Business School, όπου και βραβεύτηκε με το London Business School Founder Award και το Deloitte Institute of Innovation and Entrepreneurship Prize.
                                   
Όταν μπαίνει ένας χρήστης στην πλατφόρμα των 100mentors ,αυτό που κάνει είναι φτιάχνει το στάτους του επαγγελματικά και ακαδημαϊκά,  απατάει σε  κάποιες ερωτήσεις για τους στόχους του.
 Αυτή η πληροφορία επιτρέπει να συνδέσουμε αλγοριθμικά τον mentορα  με τα πρώτα προφίλ που αντιστοιχίζονται σε αυτό που  έδωσε.

Σε αυτό το σημείο έρχονται οι lead mentors. Είναι οι ειδικοί στον τομέα τον οποίο έχει επιλέξει  ο μαθητής /τρια, και έρχεται σε επαφή στην συνέχεια και με υπόλοιπους μέντορες στις υποκατηγορίες του εκάστοτε κλάδου επιλογής του μαθητή/τρια μας

Οι μαθητές/τριες μας συνδέθηκαν στην πλατφόρμα και ενημερώθηκαν με τηλεδιάσκεψη   στο  στοχευμένο mentoring, και στα  business κομμάτια για τα οποία υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις που αφορούσαν την επαγγελματική εξέλιξη των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

Με τον τρόπο αυτόν οι μαθητές μας ενημερώνονται και αποφασίζουν επαγγελματικά από τους επαγγελματίες του κάθε είδους εργασίας που αποφασίζουν να ακολουθήσουν
Η καινοτομία είναι χαρακτηριστικό της εκπαίδευσης που ακολουθείται στο σχολείο μας και στο κομμάτι του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Την πρώτη προσπάθεια μας τίμησε με την παρουσία της και η υπεύθυνη επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕΣΥ Μυτιλήνης.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την λήξη του σχολικού έτους στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης