Άγιος Βαλεντίνος: 10 πράγματα που δεν ήξερες για τη γιορτή των ερωτευμένων!

Από την βίαιη ιστορική του προέλευση έως τις σοκολατένιες και λουλουδάτες του παραδόσεις, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια γιορτή σαν καμία άλλη!


Τι κι αν γιορτάζεις, τι κι αν δεν γιορτάζεις, η συγκεκριμένη μέρα είναι γεμάτη σοκολάτες και γλυκά, πράγματα που όλοι αγαπάμε.

Ο Άγιος Βαλεντίνος, όμως, δεν είναι μια απλή γιορτή που σκέφτηκε κάποιος γιατί βαριόταν, αλλά έχει μακρά και περίπλοκη ιστορία που ξεκινάει περίπου την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας!

Δεν το ήξερες; Δες τι άλλο δεν ξέρεις για την γιορτή των ερωτευμένων εδώ!

1. Η πιο διαδεδομένη ιστορία σχετικά με την προέλευση της συγκεκριμένης ημέρα είναι εκείνη του αυτοκράτορα Κλαύδιου του Β’. Ο συγκεκριμένος αυτοκράτορας, λοιπόν, δεν ήθελε οι Ρωμαίοι άνδρες να παντρεύονται κατά την διάρκεια ενός πολέμου για στρατηγικούς λόγους. Όμως, Βαλεντίνας, ιερέας, δρούσε εναντίον των διαταγών του και πραγματοποιούσε κρυφά γάμους. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο αυτοκράτορας τον φυλάκισε και διέταξε την εκτέλεση του. Όσο βρισκόταν στην φυλακή, λέγεται, πως έγραψε ένα γράμμα στην κόρη του φύλακα με υπογραφή «από τον Βαλεντίνο σου».

2. Κατά την διάρκεια των Βικτωριανών χρόνων, ο κόσμος θεωρούσε κακή τύχη το να υπογράφει τις κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου.

3. Τα στατιστικά λένε πως περίπου το 3% των ιδιοκτητών κατοικιδίων θα δώσουν μια κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου στα ζώα τους.

4. Οι νεαρές γυναίκες τον Μεσαίωνα κατανάλωναν ορισμένα ιδιαίτερα περίεργα φαγητά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τα οποία είχαν σκοπό να τις κάνουν να ονειρευτούν τον μέλλοντα σύζυγο τους.

5. Το 15% των γυναικών στην Αμερική στέλνει στον εαυτό του λουλούδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

6. Κάθε χρόνο, την συγκεκριμένη ημέρα, οι ποσότητες σοκολάτας που πωλούνται αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο.

7. Το κόκκινο τριαντάφυλλο ήταν το αγαπημένο φυτό της Αφροδίτης, της θεότητας του έρωτα.

8. Το 85% των δώρων για τον Άγιο Βαλεντίνο αγοράζεται από γυναίκες.

9. Ο μέσος αριθμός προτάσεων γάμου την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου είναι 220.000.

10. Κάθε χρόνο, την ημέρα αυτή, η πόλη της Verona στην Ιταλία, η πατρίδα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, λαμβάνει γύρω στα 1000 γράμματα που απευθύνονται στην Ιουλιέτα.

Πηγη neolaia.gr