Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Λέσβου (Pics)


Πυκνές χιονοπτώσεις έχουμε αυτήν την ώρα στα περισσότερα ορεινά της Λέσβου αλλά καί σε μερικές πεδινές περιοχές..

Χιονίζει στα περισσότερα ορεινά χωριά της Λέσβου.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει το lesvospost.com η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι πολύ καλή αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Χιονίζει σε Αγιασο, Αμπελικο, Πελοπη ,Ασωματο, ΦΙλια, Σκαλοχώρι , Ερεσό και χαμηλότερα ενώ σε περιοχές που ρίχνει χιονόνερο αναμένεται να το γυρίσει σύντομα σε χιόνι. Στην Μυτιλήνη έχουμε κατά διαστήματα χιονόνερο

Στο Αμπελικό η χιονόπτωση είναι έντονη. Η Επαρχιακή οδός Μεγάλης Λίμνης προς Αμπελικό έχει κλείσει από το χιόνι. Στην περιοχή Δάφνη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η διέλευση γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Προβλήματα παρουσιάζονται και στο ορεινό τμήμα της βορειοδυτικής Λέσβου, στο δρόμο  από Καλλονή προς Φίλια και Σκαλοχώρι, καθώς και στην περιοχή της Άγρας. Οι οδηγοί στα συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να κινούν τα οχήματά τους μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στην περιοχή βρίσκονται εκχιονιστικό και μηχανήματα του δήμου Δυτικής Λέσβου όπου ανοίγουν τους δρόμους.  Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να κινούνται οι οδηγοί και προς Λεπέτυμνο και Άργενο.

Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Το βράδυ αναμένεται η θερμοκρασία να παραμείνει σταθερά κάτω απο τους 0 βαθμούς, δημιουργώντας παγετό, με την οδήγηση να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Αγιάσος / Δ.Σκλεπαρης

Αγιάσος / Δ.Σκλεπαρης

Αμπελικό

Αμπελικό

Αμπελικό