Ρούχα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, βρεφικά είδη κ.α από τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης στους μετανάστες της Μοριας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε στο νησί μας, ο διπλός εγκλωβισμός που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους, έχει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΕΕ, της αντιδραστικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που στήριξε η προηγούμενη κυβέρνηση και που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη. Τα αδιέξοδα της πολιτικής τους είναι φανερά, τις συνέπειες τις επωμίζονται τόσο οι πρόσφυγες - μετανάστες όσο και οι ντόπιοι.

Ο λεσβιακός λαός πρέπει να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους λαούς που δοκιμάζονται, να παλέψει για να απεγκλωβιστούν από το νησί μας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν άμεσα και γρήγορα στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να σηκώσει ανάστημα για να απαιτήσει να κλείσει η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα νέο κέντρο – φυλακή πουθενά στο νησί. Να μη συμβιβαστεί με εικόνες ναυαγίων, πνιγμένων ανθρώπων, θανάτων, ανθρώπων να τουρτουρίζουν και να παγώνουν από το κρύο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Οι γυναίκες του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα πολέμου, ξεριζωμού και οικονομικής εκμετάλλευσης που βρίσκονται γύρω μας.
Δεν μένουμε αδιάφορες απέναντι στη δυστυχία συνανθρώπων μας και μικρών παιδιών. Δεν κρίνουμε τον συνάνθρωπο με βάση το χρώμα ή τη θρησκεία. Οι Έλληνες ξέρουμε από προσφυγιά και  μετανάστευση, καταλαβαίνουμε τον πόνο της.

Θεωρούμε καθήκον μας να τους συμπαρασταθούμε, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια δικαιώματα, τα ίδια όνειρα για το μέλλον των λαών. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο - τον υπεύθυνο του προβλήματος που δεν είναι άλλος από αυτούς που πραγματοποιούν τους πολέμους, καταληστεύουν χώρες, υπογράφουν στρατιωτικές συμφωνίες, μετατρέποντας τη χώρα μας σε συνένοχο! Είναι οι ίδιοι με αυτούς που ευθύνονται για τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια που βιώνουμε σήμερα εμείς και οι οικογένειες μας.

Καλούμε τις γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών του νησιού μας να συμβάλουν από το υστέρημά τους στην προσπάθεια του συλλόγου μας για συλλογή ρούχων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, βρεφικών ειδών κλπ που θα διανεμηθούν σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ανάγκη.

Η συλλογή των ειδών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία, Χρυσομαλλούσα, τηλ. 2251028861).
Μυτιλήνη 10/1/2020

Από τη Διοίκηση