Στηρίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου τους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τον μεγάλο  και ανυποχώρητο   απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ.

Όλες αυτές τις μέρες η αγωνιστική αντοχή που δείχνουν οι εργαζόμενοι αποτελεί ηχηρή απάντηση απέναντι στην ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει με κάθε μέσο, και με τη στήριξη των μηχανισμών του κράτους, την απεργία. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο έχουν κοινά αιτήματα με όλους τους εργαζόμενους, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, υπογραφή μιας ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της  διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ που ενώ δεν κάθεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, έχει εξαπολύσει μηχανισμό τρομοκράτησης, με πιέσεις, απειλές, συκοφάντηση των απεργών, απολύσεις, και τελευταία και με μηνύσεις που οδήγησαν σε συλλήψεις στελεχών των σωματείων του οργανισμού.

Δεν μας προκαλεί απορία βέβαια το γεγονός ότι μετά από τόσες μέρες απεργίας, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, τα "ανεξάρτητα" ΜΜΕ δεν θεώρησαν το θέμα άξιο προβολής.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ  και στηρίζει την απεργία τους. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού, να συμπαρασταθούν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς.

Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην επίθεση που δεχόμαστε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
11/01/2019