Μ. Μαμακος «Σαν πολίτης που ενδιαφέρεται για το νησί του παραβρέθηκα στην συνάντηση των δυο δημάρχων με τον Περιφερειάρχη»


Απάντηση Μαμάκου με αφορμή δηλώσεις της Ερ. Χιωτέλλη

Με αφορμή τα όσα δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης « Με Πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη, για την παρουσία του Μιχ. Μαμάκου στην προχθεσινή συνάντηση των δυο δημάρχων του νησιού με τον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη στο γραφείο του τελευταίου για τα τις κινητοποίησεις για το μεταναστευτικό έχουμε να επισημάνουμε ότι:

Η παρουσία του Μιχ. Μαμάκου στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, μαζί με τους δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου Στρ. Κύτελη και Ταξ. Βέρρου αντίστοιχα δεν έγινε κατόπιν κάποιας πρόσκλησης, αλλά ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια του ίδιου, να παραστεί στη σύσκεψη αυτή, μεταφέροντας και αυτός την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας με πρόθεση να συμβάλει και  με τη δική του εμπειρία ως αυτοδιοικητικός,  στην καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης, αφού αυτό ήταν το αντικείμενο της. Άλλωστε παρόντες στη σύσκεψη αυτή δεν ήταν μόνο οι δύο δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης , αλλά και αρκετοί άλλοι και από τους τρεις αυτοδιοικητικούς φορείς, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση και τις ενέργειες τους για να έχει επιτυχία η κινητοποίηση. Προφανώς στη συνάντηση αυτή δεν παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος καμιάς  αντιπολίτευσης, ή συμπολίτευσης, αλλά ως ένας εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας που αγωνιά για τη μοίρα αυτού του τόπου που τα τελευταία χρόνια βιώνει μια εκρηκτική κατάσταση με το μεταναστευτικό -προσφυγικό, σηκώνοντας ένα τεράστιο βάρος που δεν μπορεί άλλο να αντέξει. Άποψη μας είναι ότι το μεταναστευτικό είναι εθνικό ζήτημα, που  ειδικά στη Λέσβο η διαχείριση του είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας, που συμπολίτευση και αντιπολίτευση οφείλουν από κοινού να αντιμετωπίσουν ενώνοντας δυνάμεις και κοινωνία και όχι διχάζοντας την. Γι αυτό μας προκαλούν τεράστια έκπληξη οι αιχμές και τα υπονοούμενα της κας Χιωτέλλη που επέλεξε σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και για ένα μείζονος σημασίας για το νησί  θέμα, όπως το μεταναστευτικό να πολιτευθεί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και με διχαστική λογική την ώρα που το πρωτεύον είναι η ενότητα δράσης όλων, ώστε το μήνυμα που θα εκπέμψουμε προς την κυβέρνηση και την Ευρώπη να είναι ηχηρό για να φέρει αποτελέσματα.

Προφανώς κάποιοι έχουν άλλες προτεραιότητες, ακόμη και αυτήν την ώρα και επιλέγουν τις προσωπικές επιθέσεις και τα πικρόχολα σχόλια τους προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Δυστυχώς αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και γι αυτό κρίνονται και από τους συμπολίτες μας.           

Για την παράταξη
«Αλλάζουμε τον τόπο μας»
Το γραφείο Τύπου