Τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου


Για μια ακόμη χρονιά τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου την τελευταία μέρα του χρόνου αποχαιρέτησαν το παλιό χρόνο και καλωσόρισαν τον νέο με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια.


Η Σοφία Σκορδά, ο Στέλιος Σκορδάς, η Αργυρώ Χατζηπαναγιώτη, ο Μιλτιάδης Λαλάς,  ο Στράτος Κουρβανιός με τα σαντούρια τους,  ο Βασίλης Αμπουλός με το τουμπερλέκι, ο δάσκαλος Κώστας Ζαφειρίου και τα μέλη του Δ.Σ Παναγιώτης Σκορδάς, Τούλα Μακρέλλη και Γρηγόρης Δεϊλόγκος βρέθηκαν αρχικά στα γραφεία της 98 ΑΔΤΕ όπου αντάλλαξαν ευχές με τον Διοικητή της Μεραρχίας κ. Χρήστο Πουλιανίτη και πολλούς συνεργάτες του,  έπαιξαν και τραγούδησαν κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια.

Στη συνέχεια πήγαν στο ανακαινισμένο Παλαιό Δημαρχείο για κάλαντα και ευχές στον  Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη, στους αντιδημάρχους κ. Τζιμή και Δαγκλή και στους συνεργάτες τους.  Επόμενος σταθμός η Περιφέρεια Β. Αιγαίου για κάλαντα και ευχές στην Περιφερειακή αρχή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Χατζηκομνηνού, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ Κώστα Αρώνη, και πολλών στελεχών της Περιφέρειας.


Τα Σαντούρια θα βρεθούν στο γηροκομείο Μυτιλήνης την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2020, στο Ίδρυμα Θεομήτωρ στις 6 Ιανουαρίου και στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.