«Καθαρό Σάββατο» στο Σίγρι


Με στόχο να καθαρίσουν τους δρόμους που οδηγούν στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Σιγρίου, αλλά και γύρω από το κτήριο του Εκπαιδευτηρίου, πλάι στο Κάστρο, συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου κάτοικοι του Σιγρίου. 

Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα είχε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεοφάνης Σιγριανής» στο πλαίσιο της δράσης του «Καθαρά Σάββατα» που ξεκίνησε,  ο οποίος ενημέρωσε κινητοποίησε μέλη και φίλους με το διαδίκτυο, το χωνί της Κοινότητας αλλά και τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους με σημειώματα.

Με γάντια, σακούλες απορριμμάτων, σκούπες και φαράσια (όπου χρειάστηκε και προστατευτικές μάσκες), οι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, έλληνες και μη,  γρήγορα γέμισαν την πρώτη καρότσα ημιφορτηγού με κάθε λογής σκουπίδια – κυρίως πλαστικά, αλλά και χάρτινες συσκευασίες, σιδερικά, ξύλα κ. ά. Αυτό που προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο όγκος των κοπράνων ζώων (σκυλιών εν προκειμένω) είτε αδέσποτων, είτε συνοδευόμενων από μη ενσυνείδητους συνοδούς, οι οποίοι δεν μαζεύουν τα κόπρανα των κατοικίδιών τους όταν τα βγάζουν βόλτα, μάλιστα δε σε σημεία που διέρχονται και παίζουν μικρά παιδιά.


Συνολικά, από την πρώτη εξόρμηση, γέμισαν περίπου 30 σακούλες απορριμμάτων και αρκετές κούτες.

Η δράση θα επαναληφθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, με στόχο αυτή τη φορά τον περιφερειακό δρόμο του Σιγρίου, από την είσοδο του χωριού προς το Μουσείο  ως την πλαζ και θα επαναλαμβάνεται κάθε δεύτερο Σάββατο – καιρού, βέβαια, επιτρέποντος.