Απίστευτο: Μηνυτήρια αναφορά στον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την ομιλία του μπροστά σε 10.000 Λέσβιους


Απίστευτο και όμως αληθινό

Απίστευτο και όμως αληθινό το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ με τον Εθνικό Μηνυτή Παναγιώτη Δημητρα έστειλε μηνυτήρια αναφορά στην Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας για ξενοφοβική, συνωμοσιολογική και ισλαμοφοβική διασπορά ψευδούς είδησης και προτροπή σε ρατσιστική βία καθώς και για ρητορική μίσους, με αναφορές σε “καθαρότητα” της φυλής από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ που έχει στείλει μηνυτήριες αναφορές στην μισή Ελλάδα σήμερα στέλνει στον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη.

Μέσα στην αναφορά τους αναφέρουν μάλιστα ότι ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης είχε εκλεγεί και με την στήριξη της Χρυσής Αυγής και στο ψηφοδέλτιό του συμμετείχαν και κατηγορούμενοι για ρατσιστικές επιθέσεις

Ο εθνικός μηνυτής μήνυσε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη προς εκφοβισμό, μετά το πρωτοφανές συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη, ενώ στην αναφορά μέσα ο Παναγιώτης Δημητρας φιλοξενεί και άρθρα και βίντεο και φώτο απο τοπικά ΜΜΕ

Η πρώτη αντίδραση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη ήταν το παρακάτω σχόλιο: Υπάρχει περίπτωση η «ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΙΔΗΣΗΣ, ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ», την κατάθεση της οποίας μολις τωρα πληροφορήθηκα, να μας αποτρέψει να εκτελέσουμε τα καθήκοντα μας, όπως μας τα επανυπαγόρευσαν οι δεκάδες χιλιάδες λαού στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 22.01.2020; Κάποιο λάθος κάνετε κύριοι. Κάποιο μεγάλο λάθος! (28.01.2020).»

Αναλυτικά όλη η αναφορά:


ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.

27 Ιανουαρίου 2020

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, για ξενοφοβική, συνωμοσιολογική και ισλαμοφοβική διασπορά ψευδούς είδησης και προτροπή σε ρατσιστική βία καθώς και για ρητορική μίσους, με αναφορές σε “καθαρότητα” της φυλής, εις βάρος των μελών της μειονότητας της Θράκης, από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη σε ομιλία του σε μεγάλη συγκέντρωση στην Μυτιλήνη στις 22 Ιανουαρίου 2020 και σε δελτίο του Αντ1 την ίδια ημέρα. Ο Κ. Μουτζούρης, ο οποίος είχε εκλεγεί και με την στήριξη της Χρυσής Αυγής και στο ψηφοδέλτιό του συμμετείχαν και κατηγορούμενοι για ρατσιστικές επιθέσεις κατά προσφύγων (https://archive.ph/utxQT#selection-855.257-855.375) είπε, μεταξύ άλλων πως θέλουν να μας επιβάλλουν άλλο τρόπο ζωής, άλλη θρησκεία (…) έφταιξε η ανοχή όλων μας, όταν δεν έγινε ξεσηκωμός όταν ξεκίνησε το ποτάμι. Αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο που ακολουθείται, σημειώνοντας σχέδιο του ΟΗΕ «Υποκατάστασης πληθυσμού» του 2000 που επικαλούνταν ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί πολλά εκατομμύρια αλλοδαπούς. αναφέρθηκε στο Δουβλίνο 2 ως «ο τάφος μας». Και προσέθεσε «Θέλουμε αποτροπή. Η πατρίς κινδυνεύει.».

Η “θεωρία της αντικατάστασης” του πληθυσμού (με ψευδή τεκμηρίωση δήθεν αποφάσεις μια διάσκεψης στο Μαρόκο για το μεταναστευτικό) είναι μία ξενοφοβική, ισλαμοφοβική, συνομωσιολογική και ρατσιστική θέση της διεθνούς ακροδεξιάς η οποία μάλιστα πρόσφατα ενέπνευσε π.χ. τις μαζικές δολοφονίες της Ν Ζηλανδίας με 51 νεκρούς και 49 τραυματίες σε χώρους της μουσουλμανικής θρησκευτικής κοινότητας και τους πυροβολισμούς στο Ελ Πάσο με 22 νεκρούς και 24 τραυματίες με στόχευση στη λατινοαμερικάνικη κοινότητα του Τέξας και εμπνέεται από τη ναζιστική Umvolkung (“ethnicity inversion” δηλαδή “αντιστροφή της εθνοτικής σύνθεσης του πληθυσμού”. (Βλ. και το λήμμα Great Replacement στη Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Replacement?fbclid=IwAR0R_td8DX5u2CLvtDx9MoRYCxDsxRmMLvvtiNb0FPdPHhIViMU2y0aIy-I#Inspired_attacks).

Τέλος σας παραθέτουμε σχετική αρθρογραφία αλλά και σειρά καταδικαστικών δηλώσεων από κομματικούς/πολιτικούς φορίς και πρόσωπα εγνωσμένου κύρους υπογραμμίζοντας τη δήλωση του Δημήτρη Χριστόπουλου, πρώην πρόεδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: “ο Περιφερειάρχης με τις πρόσφατες δηλώσεις του τοποθετείται εκτός του ορίζοντα του δημοκρατικού φιλελεύθερου χαρακτήρα του πολιτεύματος. Η συνηγορία για μια ανοιχτή κοινωνία αν μη τι άλλο σημαίνει την αποδοκιμασία της μισαλλοδοξίας, της συνομωσιολογίας και της πρόκλησης των πολιτών στη ρατσιστική βία”.