ΣΟΚ | Κ. Μουτζουρης: "Ήξερα για 22.000 μετανάστες στην Λέσβο και μου παρουσίασαν 27.108" - Τι έγινε στην συσκεψη στο ΥΠΕΣ


Αποκάλυψη ΣΟΚ έκανε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετα την σύσκεψη στο ΥΠΕΣ.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης ο ίδιος ήξερε έως τώρα ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Λέσβο είναι έως 22.000, στην σύσκεψη όμως… έμαθε ότι στην Λέσβο βρίσκονται 27.108..!!!

Με αυτά τα δεδομένα και αν αληθεύει αυτό το νούμερο στην Μυτιλήνη διαμένουν πάνω από 26.500 μετανάστες αν υποθέσουμε οτι στην δομή της Συκαμιας που δεν εκλεισε ακόμα διαμένουν περιπου 600 μετανάστες άρα πλέον δεν μιλάμε για αναλογία 1 προς 1 με τους κατοίκους της Μυτιλήνης αλλά είμαστε σχεδόν ίσοι.. Η Μυτιλήνη να σημειώσουμε ότι έχει περίπου 32.000-35.000 κατοίκους μαζί με τους αλλοδαπούς νόμιμους μόνιμους κατοίκους του νησιού.Την σύσκεψη της Τετάρτης την συγκάλεσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος και μετέχουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Αντικείμενο της σύσκεψης ηταν η ενημέρωση των βουλευτών των περιοχών, όπου με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα μετεγκατασταθούν πρόσφυγες σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης μιλώντας τηλεφωνικά στην ιστοσελίδα "Πολίτης" της Χίου δήλωσε ότι υπάρχει χωρική ασάφεια για τη Λέσβο σε σχέση με τη δημιουργία των κλειστών δομών. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Μουτζούρης για τη Κυβέρνηση η Λέσβος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς για Χίο και Σάμο όλα δείχνουν ότι έχει βρεθεί λύση...

Τέλος ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι επιστρέφει Μυτιλήνη και δεν θα συμμετέχει στην αυριανή σύσκεψη της Κυβέρνησης με τους Δημάρχους.