Πώς θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό look για το ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς


Από τον makeup artist Μάνο Καββαθά.

Εάν θέλουμε να επιτύχουμε ένα εκθαμβωτικό μακιγιάζ το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσουμε την τέλεια βάση. Τέλεια βάση σημαίνει ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς να φαίνονται τυχόν δυσχρωμίες, κοκκινίλες και μαύροι κύκλοι .

Αν η βάση σας περιλαμβάνει και φωτοσκιάσεις, ακόμα καλύτερα. Εφόσον λοιπόν έχουμε δώσει το ενιαίο χρώμα σε πρόσωπο με το make up, την αναγλυφικότητα με το contouring κι έχουμε φωτίσει με concealer την περιοχή των ματιών, περνάμε μια πούδρα λάμψης στο Τ  του προσώπου, στο άνω και κάτω τμήμα των χειλιών και στο άνω σημείο των ζυγωματικών (εννοείται πως έχουμε κάνει το βασικό κόψιμο στα ζυγωματικά και έχουμε δώσει χρώμα με το ρουζ) .

Tip

Φροντίζουμε το πρόσωπο μας να είναι πολύ καλά ενυδατωμένο. Πάντα σε ένα περιποιημένο, ξεκούραστο και καλά ενυδατωμένο δέρμα το make up όχι μόνο στρώνει καλύτερα αλλά αναδεικνύεται και όλη η λάμψη του.

Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουμε ένα φλογερό βλέμμα δίνοντας την ένταση του μακιγιάζ  στα μάτια. Για να το πετύχουμε αυτό εφαρμόζουμε την τεχνική των smokey eyes.

Με ένα μαλακό kohl μολύβι (μαύρο, καφέ ή γκρί, ματ ή μεταλλικό) προδιαγράφουμε το εσωτερικό μέρος των ματιών στο κάτω βλέφαρο και ελαφρώς κάτω από αυτό (ανάλογα πάντα με το σχήμα των ματιών – μικρά ή μεγάλα) ενώ  με το ίδιο μολύβι στο άνω βλέφαρο κάνοντας πιο παχιά τη  γραμμή και σβήνουμε προς το κινητό βλέφαρο (καπάκι).

Αφού το σβήσουμε μέχρι την πτυχή των ματιών και έχοντας δώσει την επιθυμητή ένταση στην ρίζα των βλεφαρίδων, ταμπονάρουμε με σκουρόχρωμη σκιά σε βαθύ έντονο χρώμα (ακόμα και βαθύ μωβ, μπορντώ, καφέ ή πράσινο ανάλογα με το χρώμα των ματιών) κλειδώνοντας έτσι τα αποτέλεσμα του μολυβιού.

Για να γλυκάνουμε τ’ αποτέλεσμα στην πτυχή των ματιών σε αυτό το πιο συγκεκριμένο look μπορούμε να εφαρμόζουμε  μια σκιά σε πιο γήινες και απαλές αποχρώσεις. (Όπως για παράδειγμα ασημί – κυρίως αν είσαι ξανθιά ή μελαχρινή με πιο ψυχρές αποχρώσεις ενώ σε πιο χάλκινους τόνους αν είσαι καστανή  ή  και μελί). Εναλλακτικά και  με τις ίδιες αποχρώσεις  μπορούμε αντί για την πτυχή η τοποθέτηση του χρώματος να γίνει και στο κέντρο του κινητού βλεφάρου.

Tip

Φροντίζουμε   το τόξο του φρυδιού να το έχουμε φωτίσει με μία σατινέ σκιά ή pigment σε αποχρώσεις του μπεζ, μπεζ ιβουάρ, λευκό ασημί, λευκό χρυσό ή μπεζ σαμπανί, γενικότερα πιο κρυστάλλινες – πορσελάνινες  αποχρώσεις. Η σατινέ αυτές αποχρώσεις σε σκιά ή  pigment γράφουν πάντα πολύ κολακευτικά με αποτέλεσμα που μαγεύει .

Tip

Στην εσωτερική γωνία των ματιών εξωτερικά μπορούμε να τοποθετήσουμε λίγο γκλίτερ για μια έξτρα πινελιά λάμψης που θα ταιριάζει  απόλυτα με το πνεύμα των ημερών αλλά και όχι μόνο.
Εάν θέλουμε να κάνουμε το βλέμμα μας πιο διαπεραστικό και έντονο για την βραδιά του ρεβεγιόν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια λεπτή γραμμή μαύρου eyeliner αφήνοντας ματ η μεταλλικό αποτέλεσμα.

Σε συνδυασμό με το μάσκαρα θα κάνει το βλέμμα μας πιο διεισδυτικό και τις βλεφαρίδες μας να φαίνονται πιο πυκνές.

Tip

Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε ψεύτικες βλεφαρίδες ή και τουφάκια.

Ολοκληρώνουμε το look μας με τα χείλη που οφείλουν να κινούνται σε πιο μαλακούς και ήπιους τόνους.

Ανάλογα με τις σκιές που έχουμε χρησιμοποιήσει στα μάτια παίζουμε σε κοντινές αποχρώσεις και στα χείλη. Προδιαγράφουμε το περίγραμμα με μολύβι σε ένα πιο ουδέτερο χρώμα, στην συνέχεια τα γεμίζουμε και τέλος από πάνω χρησιμοποιούμε το κραγιόν.

Τip

Για πιο juicy αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφανο lip gloss κι επίσης το pigment που εφαρμόσαμε κάτω από το τόξο του φρυδιού.

Nα περάσετε όμορφα τις γιορτινές μέρες και να μοιραστείτε την λάμψη και την χαρά των ημερών με τους αγαπημένους σας! Γιατί μετά από μια δύσκολη χρονιά είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας  και να αφήσετε την χρονιά να φύγει με μια εκλεπτυσμένη δόση… λάμψης αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις!

Μάνος Καββαθάς
Makeup Artist
Facebook Page: ManosKavvathas

Πηγη www.jenny.gr