Τ. Βερρος «Θα κόψουμε το νησί στην μέση.. αν δεν συμφωνήσουν Μουτζούρης και Κυτελης σε κοινές κινητοποιήσεις»


Δυναμικές κινητοποιήσεις είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Τ. Βερρος για την κατασκευή της κλειστής δομής μεταναστών στην θέση Δαβολορεμα.

Όπως τονίζει σε σχετική του δήλωση σε κοινωνικό δίκτυο Η βούληση του Δήμου Δ. Λέσβου ήταν να είναι να κλείσουν, έστω και συμβολικά στην αρχή, οι Δήμοι και η Περιφέρεια, μαλιστα αναφερει ότι εάν δεν ληφθούν αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσει μόνος του με αποκλεισμό της Δυτικής Λέσβου με την Μυτιλήνη.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Είναι γνωστή πλέον σε όλους η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την σύσταση διαδημοτικής επιτροπής που με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης για την αποφασισμένη πλέον κατασκευή του νέου κλειστού-ανοικτού (?) κέντρου κράτησης(?) μεταναστών.Η βούληση του Δήμου Δ. Λέσβου ήταν να είναι να κλείσουν, έστω και συμβολικά στην αρχή, οι Δήμοι και η Περιφέρεια,πρόταση που ο Περιφερειάρχης απεδέχθη στην συνάντηση μας την Κυριακή . Αναμένουμε την άμεση σύσταση της επιτροπής και την απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης. Είναι προφανές ότι αν εντός της εβδομάδας δεν ληφθούν οι αποφάσεις, θα προχωρήσουμε μόνοι μας πλέον.Θεωρώ λάθος να κοπεί το νησί στη μέση. Αλλά αν δεν προχωρήσουμε ενωμένοι, θα κοπεί.»