ΛΑ.Σ Αγιάσου: «Η Δημοτική αρχή Μυτιλήνης.. άφησε στο «έλεος του θεού» την Αγιασο και τους κατοίκους της»


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣΟΥ

Κύριε δήμαρχε

Στην Δημοτική κοινότητα της Αγιάσου, παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου δυσλειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες της Αγιάσου. Αυτό βέβαια δεν είναι εξ  ουρανού ούτε τυχαίο αλλά έχει τις ρίζες και τις αιτίες του. Συνεχίσατε την  αποστελέχωση   της κοινότητας  από υπάλληλους με αποσπάσεις πολλών απ αυτών στις υπηρεσίες της Μυτιλήνης  αδιαφορώντας  για τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μια δημοτική υπάλληλος στη κοινότητα  Αγιάσου η οποία γίνεται κυριολεκτικά (χίλια κομμάτια) για να ανταπεξέλθει στις αιτήσεις των δημοτών, την αλληλογραφία της κοινότητας , τη γραμματεία του συμβουλίου, την έκδοση και κοινοποίηση των αποφάσεων και γενικά ότι έχει σχέση με τη κοινότητα.

Βεβαίως εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δυο εργαζόμενοι στο ΚΕΠ( χωρίς να είναι υποχρεωμένοι ) βοηθούν όσο μπορούν για να μην γίνει η κατάσταση τραγική.

Γνωρίζεται κ. Δήμαρχε ότι το ληξιαρχείο που λειτουργούσε στην Αγιάσο εδώ και ένα μήνα δεν λειτουργεί; Γνωρίζεται ότι συγκεντρώνονται όλα τα έγγραφα για γάμους, γεννήσεις, θανάτους και στέλνονται στη Μυτιλήνη για μια μόνο σφραγίδα και μετά επιστρέφονται για να μοιραστούν στους δημότες; Παρά τις υποσχέσεις ότι θα ξαναλειτουργήσει δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής και το ζήτημα πάει να ξεχασθεί .Θα μπορούσαμε να μιλάμε για πολλές ώρες σχετικά με την κακή λειτουργία της κοινότητας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων. Αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα  που απαιτεί άμεση λύση από εσάς και τους υπεύθυνους διοικητικούς σας

 Συγκεκριμένα έφυγαν από τις υπηρεσίες της κοινότητας  Αγιάσου πριν 2 εβδομάδες δύο υπάλληλοι που εξέδιδαν  το ΤΑΠ(τέλος ακίνητης περιουσίας). Ο μεν πρώτος πήγε στο δήμο δυτικής Λέσβου ο δεύτερος αποσπάσθηκε  στο τμήμα εσόδων Μυτιλήνης. Αυτή τη στιγμή έχει ορισθεί υπάλληλος της κοινότητας Πλωμαρίου για την έκδοση του ΤΑΠ Αγιάσου, Πλωμαρίου, Γέρας και Ευεργέτουλα. Τα έγγραφα του ΤΑΠ προωθούνται από τις παραπάνω κοινότητες  στη Μυτιλήνη, από εκεί πάνε στο Πλωμάρι  στον υπάλληλο κ. Σταύρο Κουκάρα και ακολουθούν αντίστροφη πορεία για να γυρίσουν στους δημότες μετά από πολύ καιρό.

Από τις 18 Νοέμβρη(αριθμός πρωτοκόλλου)   έχουν κατατεθεί χαρτιά για το ΤΑΠ στη Μυτιλήνη και δυστυχώς παραμένουν εκεί με αποτέλεσμα όλες οι μεταβιβάσεις (δωρεές, αγορές, πωλήσεις) να έχουν σταματήσει στην Αγιάσο. Ειδικά δε για την κοινότητά μας σε κάθε τέτοια μεταβίβαση απαιτείται βεβαίωση ιδιοκτησίας  από το Δήμο, πράγμα που δεν κάνει κανένας υπάλληλος. Χωρίς αυτή τη βεβαίωση δεν γίνεται κανένα συμβόλαιο

Κ. Δήμαρχε

Σ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση εσείς πρέπει να δώσετε λύση, όσο γίνεται πιο σύντομα. Μην κλείνεται τα μάτια και τα αυτιά σας  στα καθημερινά προβλήματα των συγχωριανών μας. Εμείς περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες τώρα.        
           
ΑΓΙΆΣΟΣ 4-12-2019