«Κομβόι Αγάπης» για Οικογένειες της Λέσβου με Προβλήματα Διαβίωσης


Για 18η συνεχόμενη χρονιά, το Παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης διοργανώνει το «Κομβόι Αγάπης» όπως κάθε Χριστούγεννα για τις Λεσβιακές οικογένειες και τα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης.

Έτσι και φέτος ας γίνουμε και εμείς μια ζεστή αγκαλιά και ας γεμίσουμε τον κόκκινο σάκο του Άγιου Βασίλη που θα μπει από την καμινάδα του κάθε σπιτιού. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός και λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία αναφέρονται παρακάτω και να τα φέρει στα γραφεία της ομάδας μας ή να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα επικοινωνίας παρακάτω. Αφού συγκεντρωθούν τα προϊόντα, εμείς στη συνέχεια θα τα συσκευάσουμε και θα τα στείλουμε στις οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Από διασταυρωμένες λίστες με ονόματα οικογενειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και άλλους φορείς του νησιού μας.

Τα απαραίτητα που θα απαρτίσουν το κάθε «δέμα» σε κάθε οικογένεια ανάλογα με τον αριθμό των μελών της από όλους εμάς με αγάπη ένα ζεστό χαμόγελο και μία μεγάλη αγκαλιά είναι:

Είδη πρώτης ανάγκης προς συγκέντρωση:

· Γάλα μακράς διαρκείας ομογενοποιημένο, παστεριωμένο, συμπυκνωμένο, εβαπορέ, βρεφικό σε σκόνη
· Βρεφικές κρέμες
· Λάδι
· Ζυμαρικά
· Ζάχαρη
· Ρύζι
· Κονσερβοποιημένα τρόφιμα
· Αλάτι
· Σάλτσες ντομάτας
· Όσπρια
· Αλεύρι
· Είδη Πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
· Είδη Βρεφικής Φροντίδας (μπιμπερό, βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα)
· Παιχνίδια καινούρια ή σε πολύ καλή κατάσταση όπως παζλ, κούκλες, λούτρινα κτλ.

θα προσπαθήσουμε να χαρίσουμε σε αυτές τις οικογένειες και στα μικρά παιδιά, λίγες στιγμές από ένα παιδικό παραμύθι, λίγη από την ατμόσφαιρα που βλέπουμε στις παιδικές εικονογραφημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Αυτά τα χιονισμένα τοπία με τα ξύλινα σπιτάκια με τις καμινάδες που αχνίζουν και μέσα από τα μισάνοιχτα κουρτινάκια των θολωμένων παραθύρων αχνοφαίνονται τα χριστουγεννιάτικα στολισμένα δέντρα και οι άνθρωποι γύρω από το τζάκι , καθισμένοι πάνω στις φλοκάτες με μια κούπα ζεστής λαχταριστής σοκολάτας και μοιράζονται τα όνειρα τους.

Σας καλούμε να γίνεται και εσείς ένας από τους κρίκους της αλυσίδας διάσωσης, για να βοηθήσουμε αυτές τις οικογένειες!! Είναι στο χέρι μας! Από Πέμπτη 12/12 έως Τρίτη 24/12 και ώρες 16:00 – 20:00 το απόγευμα, καθημερινά εκτός Κυριακών. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία: στα τηλέφωνα: 6982873020, ή εναλλακτικά κ. Χαράλαμπος Τζανετέας 6985646662, κ. Δεληγιάννη Αναστασία 6947734414, καθώς και στο e-mail: lesvos@hrt.org.gr. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου