Χημεία και χριστουγεννιάτικα κεράκια από πρώτες ύλες στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης δημιούργησαν στο εργαστήριο Χημείας κεράκια για τις γιορτές

Στα πλαίσια της εορταστικής ατμόσφαιρας, στο εργαστήριο  Φυσικών Επιστημών του 5ου Γυμνασίου ή Χημικός κυρία Χατζησάββα Κλαίρη και ο Γεωλόγος κύριος Παναγιώτης Αυγουστίδης με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β' τάξης του 5ου Γυμνασίου, κατασκεύασαν εορταστικά κεράκια από υλικά(πρώτες ύλες) τα οποία έφεραν στο εργαστήριο.

Αφού “έλειωσαν” τις πρώτες ύλες με μεγάλη προσοχή, σε ειδική συσκευή, χύτευσαν τα κεράκια μέσα σε καλούπια, τα οποία τα ίδια παιδιά δημιούργησαν, δημιουργώντας εορταστικά μοτίβα στα κεράκια, στα πλαίσια των εορτών  των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Οι  μαθητές/τριες  μας με αυτό τον τρόπο εξοικειώνονται στο εργαστήριο και στην έρευνα, αφού προσπαθούν από μόνοι τους να βρουν τους κατάλληλους τρόπους ώστε να «παράγουν προϊόντα» τα οποία οι ίδιοι σχεδιάζουν από  πιο μπροστά.

Η προσπάθεια των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας είναι: οι μαθητές μας να αυτενεργούν, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν διάφορα projects, παρόλο το ότι βρίσκονται ακόμα στην ηλικία των 12 έως 14 χρονών.