Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου σε Πλωμάρι και Σκάλα Λουτρών παρουσία πλήθος πιστών- ΦΩΤΟ


Χθες 6 Δεκεμβρίου 2019 εορτή του Αγίου Νικολάου γιόρταζε το Πλωμάρι και η Σκάλα Λουτρών τον πολιούχο του.

Στο Πλωμαρι

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, Πολιούχου Πλωμαρίου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό αγίου Νικολάου Πλωμαρίου. 


Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μυτιλήνης, συμμετεχόντων από των ιερέων της πόλεως και των όμορων χωριών.



Πλήθους πιστών από το Πλωμάρι αλλά και από τα όμορα χωριά και από την Αγιάσο , την Γέρα και την Μυτιλήνη κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν και να συνεορτάσουν τον Πολιούχο του Πλωμαρίου.



Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών και δωρητών των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Πλωμαρίου , ακολούθησε η Δοξολογία για την ναυμαχία της ΄Ελλης και Λήμνου,στην συνέχεια με συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος της 98 ΑΔΤΕ και του ναυτικού αγήματος, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των Ιερών Λειψάνων στο λιμάνι και στην πλατεία του Πλωμαρίου με την συμμετοχή και την παρουσία πλήθος πιστών και όλων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Λέσβου



Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Κατσαβέλλη, παρέστη σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, το πρωί, στις εκδηλώσεις για τη μεγάλη εορτή του Πολιούχου του Πλωμαρίου, Αγίου Νικολάου.


Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, παραβρέθηκε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου, όπου τελέσθηκε και η δοξολογία για τις Ναυμαχίες Έλλης και Λήμνου, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου και των Ιερών Λειψάνων και δεξίωση από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο παραδοσιακό καφενείο «Αθανασειάδειο».





Από την Εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σκάλα Λουτρών


Με εξαιρετική λιακάδα και με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Νικολάου, στην Σκάλα Λουτρών, με την συμμετοχή του Δ.Σ. και των μελών του Συλλόγου ΔΕΛΦΙΝΙ, του προέδρου της Δημοτικής μας κοινότητας, και πολλών πιστών από την Σκάλα Λουτρών, τα Λουτρά και την Κουντουρουδιά.
   

Συγκεκριμένα, ετελέσθη στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου της Σκάλας Λουτρών, η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου, παρουσία στρατιωτικού αγήματος από την μονάδα καταδρομέων του Περάματος, με κατεύθυνση την νέα προβλήτα του λιμανιού της Σκάλας Λουτρών.
  

Μετά την ευλογία των άρτων ο ιερέας και το στρατιωτικό άγημα επιβιβάσθηκαν στη βάρκα του κ. Ευστράτιου Καραντώνη από την Κουντουρουδιά  και κρατώντας την εικόνα του Αγίου την περιέφεραν με μια σύντομη διαδρομή στη θάλασσα ευχόμενοι ήρεμα ταξίδια για τους ναυτικούς και τους αλιείς μας.
  

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων οι παριστάμενοι προσκλήθηκαν στην Βιβλιοθήκη του Συλλόγου όπου τους προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα, αναψυκτικά και καφές, όλα φτιαγμένα από τις νοικοκυρές του οικισμού μας.
Και του χρόνου με υγεία.