Μαζικές κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό την Τετάρτη στην Λέσβο- Στηρίζουν Επιμελητήριο και εμπορικός σύλλογος Μυτιλήνης


Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης «Καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα καταστήματά τους, την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη»

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου δηλώνει ότι εγκρίνει τα αιτήματα που ομόφωνα διατυπώθηκαν κατά την διάσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα της Πέμπτης 5-12-2019 στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου και οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου και είναι τα εξής:

1.- να μη δημιουργηθεί καμιά νέα δομή στα νησιά της Λέσβου, Χίου και Σάμου
2.- να υπάρξει αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας
3.- να γίνει άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών μας
4.- να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος της λειτουργίας των ΜΚΟ

Καλεί όλους τους φορείς των παραπάνω Δήμων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 11-12-2019 που περιλαμβάνουν και την μη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των πέντε παραπάνω Δήμων.

Ο Πρόεδρος
του Διοικητικού Συμβουλίου
της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου

Ευστράτιος Κύτελης
Δήμαρχος Μυτιλήνης

Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του, αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης στις 11 Δεκέμβρη που ανήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα που αφορά τα νησιά Λέσβo, Χίο και Σάμο.

Καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα καταστήματά τους, την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη.
           
Ζητάμε την  άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, λέμε όχι στη δημιουργία νέων δομών, ζητάμε την αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων,    και ζητάμε τον σχολαστικό  έλεγχο των ΜΚΟ.
           
                                                                  Μυτιλήνη, 6 Δεκεμβρίου 2019 

Επιμελητηρίου Λέσβου

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, για το προσφυγικό / μεταναστευτικό πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά μας.

Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.

Καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Λέσβου, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, που θα αποφασιστούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και το Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Λουκέτο στους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου

Μετά από διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τους Δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, Χίου Σταμάτη Κάρματζη, Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο και Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη αποφασίστηκε ομόφωνα να μη λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των παραπάνω Δήμων την Τετάρτη 11.12.2019 με αιτήματα:

- Όχι επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο.
- Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.
- Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών μας.
- Έλεγχο των ΜΚΟ.