Σύσκεψη με τους φορείς στην Μυτιλήνη για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού


Συνάντηση  φορέων και ενώσεων τουρισμού της Λέσβου με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ν. Νύκτα, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, συνάντηση των φορέων και ενώσεων τουρισμού της Λέσβου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του νησιού.

Η εν λόγω συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να συζητηθούν εκ του σύνεγγυς ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του κάθε νησιού ξεχωριστά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι φορείς ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Ν. Νύκτα και την προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού κα Α. Πολυτάκη για το πλαίσιο των δράσεων προβολής που προγραμματίζεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το έτος 2020, ενώ συζητήθηκαν θέματα που ετέθησαν από τους παρευρισκόμενους. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι  του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του Σωματείου Ξεναγών Βορείου Αιγαίου, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, του Σωματείου Εστιατόρων Μολύβου, του Φορέα Ανάπτυξης & Τουρισμού Ερεσού, του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου “το Πόλιον, της μαρίνας Μυτιλήνης και των επιχειρήσεων εναλλακτικών δραστηριοτήτων Alternative Sailing, Lesvos Scuba Oceanic Center και Lesvos Ride.

Μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην ανάγκη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να αναλάβει συντονιστικό ρόλο μεταξύ των φορέων όσον αφορά στις δράσεις τουριστικής προβολής, στην ανάγκη δημιουργίας ενιαίας τουριστικής ταυτότητας του νησιού και ανταγωνιστικών τουριστικών προϊόντων, την ανάγκη ύπαρξης μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων, τη σημασία της διαδικτυακής και ψηφιακής προώθησης του προορισμού, τη στήριξη συγκεκριμένων αγορών, τη σημασία χαρακτηρισμού της Λέσβου ως «πράσινο» νησί και την αναγκαιότητα προγραμμάτων κατάρτισης για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Κλείνοντας, ο κ. Νύκτας επανέλαβε ότι πρόθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι να παράξει ουσιαστικό έργο για την τουριστική προβολή των νησιών της και επιδίωξή της προς την κατεύθυνση αυτή είναι η αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίτευξη των βέλτιστων δυνατών αποτελεσμάτων.