Γιορτή στην «Κυψέλη» για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ με τις Γέφυρες Τέχνης


Την Παρασκευή 6/12/2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) που καθιερώθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. και τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου, οι Γέφυρες Τέχνης-Art Bridges ζωντάνεψαν τους φιλόξενους χώρους του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Κυψέλη» με μια χαρούμενη γιορτή, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενα μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικοθεραπείας από την εθελόντριά Yuka Kumakura από το Τόκυο, στους ήχους παραδοσιακής μουσικής της Ιαπωνίας. Ακολούθησε εργαστήρι της τεχνοτροπίας διπλώματος χαρτιού οριγκάμι, με την καθολική συμμετοχή των παρευρισκομένων. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου γιόρτασαν την πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία, φιλοτεχνώντας με μεγάλο ζήλο και ικανοποίηση ποικίλα σχέδια από γιρλάντες, ζωάκια και χριστουγεννιάτικα μοτίβα.


Ακολούθησε η προσφορά άφθονου γέλιου, ελπίδας και αγάπης τις άγιες αυτές μέρες, στον παραμυθένιο κόσμο της εκπληκτικής παράστασης από τους κλόουν και ζογκλέρ, των προσκεκλημένων από τις Γέφυρες Τέχνης εθελοντώνThe Flying Seagull Project, από την Αγγλία. Το δημιουργικό πρωινό ολοκληρώθηκε, μ’ ένα μαγευτικό ταξίδι στις μουσικές γειτονιές του Κόσμου από τους μουσικούς της ομάδας, με παραδοσιακή κέλτικη μουσική από ιρλανδική γκάιντα και ακορντεόν, με διαδραστικά παιχνίδια και χορό.


Το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου άφησαν στην άκρη τις καθημερινές έννοιες, σε μια βιωματική συνέργεια δημιουργικής εκμάθησης που αγκάλιασε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ισότητα ευκαιριών, την προσβασιμότητα, τον Διαπολιτισμικό-Διαθρησκειακό Διάλογο και την κοινωνική ένταξη, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Οι Γέφυρες Τέχνης και η ιδρύτρια Ιστορικός της Τέχνης Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ, ευχαριστούν θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο, την Πρόεδρο, τα μέλη  και το Προσωπικό της  «Κυψέλης» για την εγκάρδια φιλοξενία.

Διότι όλοι έχουμε δικαίωμα στην προστασία, τη χαρά και την αγάπη.