«Μπανάνες από Αστέρα Ραχούλας…» | Η Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά.

Είπα να αραιώσω εμφανίσεις τελευταία ένεκα και των ημερών που έρχονται, αλλά δεν με αφήνετε σε ησυχία.

Για πάμε:

+ Πριν από 2 -3 εβδομάδες αναφερθήκαμε στα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στον Αιολικό φέτος και τα οποία δυστυχώς από τότε αντί να διορθώνονται, γίνονται χειρότερα. Αναγκαστικά λοιπόν θα πρέπει να επανέλθουμε, τουλάχιστον για να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας.

+ Η λειτουργία του ποδοσφαιρικού Αιολικού λοιπόν φέτος θυμίζει την συμπαθή ομάδα του Αστέρα Ραχούλας όπως την βιώσαμε στην τηλεοπτική σειρά. Μια ομάδα που δεν λειτουργεί με ποδοσφαιρικούς όρους αλλά έχοντας φέρει νέα ήθη και έθιμα στα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Για παράδειγμα οι διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις της περασμένης εβδομάδας φανέρωσαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο το σκεπτικό και την διάθεση της διοίκησης, ή για να ακριβολογούμε του Τζίμ Αντωνάκα.

+ Η ομάδα έφυγε λοιπόν Τετάρτη αφήνοντας πολλούς βασικούς παίκτες πίσω στο νησί, έχοντας ως στόχο το ματς της Κυριακής στην Τρίπολη. Η αποστολή πήγε στην Λαμία έπαιξε και στην συνέχεια, οι παίκτες που δεν θα έπαιζαν την Κυριακή μπήκαν σε ένα ΙΧ(!!!!) και έφυγαν για το λιμάνι προκειμένου να επιστρέψουν στην Μυτιλήνη, οι δε παίκτες που είχαν συγγενείς και σπίτι να μείνουν στην Αθήνα έμειναν εκεί και όχι στο ξενοδοχείο. Το Σάββατο έφτασαν στην Αθήνα και οι παίκτες που θα ήταν στην αποστολή για το ματς της Κυριακής, η ομάδα δεν αναχώρησε για Τρίπολη αλλά άλλαξε ξενοδοχείο στην Αθήνα και την Κυριακή το πρωί αφού «μάζεψε» τους παίκτες που είχαν μείνει στα σπίτια τους από την Πέμπτη το βράδυ, αναχώρησε για την Τρίπολη. Στην οποία έφτασε μετά από ένα ταξίδι τριών ωρών με τους παίκτες να μπαίνουν κατευθείαν από το πούλμαν στο γήπεδο. Σε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα δεν έκανε ούτε ένα μικρό χαλάρωμα στην Αθήνα ενώ κανείς δεν ξέρει αν οι παίκτες που ήταν είτε εδώ στην Μυτιλήνη είτε στα σπίτια τους στην Αθήνα τι ακριβώς έκαναν τα βράδια.

+ Τα παραπάνω είναι μια πολύ απλή και χωρίς πολλές λεπτομέρειες περιγραφή των γεγονότων που συνέβησαν στο ταξίδι αυτό και τα οποία έγιναν στην λογική να εξοικονομήσει η διοίκηση 500, 600 ευρώ. Γιατί η διαφορά του ξενοδοχείου της Αθήνας με αυτό της Τρίπολης ήταν 200 ευρώ φθηνότερα, ενώ «γλυτώσαμε» και 2-3 δωμάτια παικτών, συν ένα μεσημεριανό γεύμα. Δεν θα αναφερθώ στο αν η ομάδα έχει ρούχα προπόνησης, αν έχει μπουφάν, αν θυμίζει αποστολή ομάδας γενικότερα. Και πιο αδαής γνωρίζει πλέον ότι αυτό δεν είναι μια κανονική ποδοσφαιρική ομάδα.

+ Δεν ξέρω τι σκοπό έχει ο Τζίμ Αντωνάκας. Δεν ξέρω αν είναι Πρόεδρος, αν είναι προπονητής, αν είναι μάνατζερ, αν έχει λεφτά ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Αιολικός διασύρεται καθημερινά και έχει φτάσει στον πάτο. Και δεν μιλάω μόνο αγωνιστικά. Μπορεί αγωνιστικά να έχουν ευθύνη οι παίκτες. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών θα συμφωνήσω. Αλλά όταν οι παίκτες δεν έχουν κάνει προετοιμασία, όταν δεν έχουν προπονητή εδώ και μήνες, όταν δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη από πλευράς προετοιμασίας στην ομάδα, τι ζητάς από τους παίκτες? Ούτε τακτική έχουν δουλέψει, ούτε συστήματα, ούτε τίποτα. Τους δίνονται κάποιες τυπικές οδηγίες μπαίνουν και παίζουν. Κι ότι ξέρει ο καθένας ότι έχει μάθει, ότι μπορεί κάνει. Μέχρι πέρυσι ο κάθε προπονητής για παράδειγμα ήξερε ακόμη κα από πού στρίβει ο κάθε ποδοσφαιριστής της αντίπαλής ομάδας. Και αυτό συμβαίνει σε κάθε ματς. Ο κάθε προπονητής γνωρίζει που πάει πως θα παίξει και τι να περιμένει. Φέτος πάμε σε όλα στα κουτουρού και ο μόνος στόχος είναι πως θα πληρώσουμε λιγότερα και πως θα παίξουν συγκεκριμένοι παίκτες για να είμαστε μέσα στο Foundation.

+ Αυτό να μας συγχωρούν αλλά δεν είναι ομάδα. Και ευθύνη δεν έχει μόνο ο Αντωνάκας, που είναι μπροστά. Έχουν και όσοι είναι στην διοίκηση και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αν η ομάδα έχει τέτοια εικόνα και οι υπόλοιποι δεν συμφωνούν παραιτούνται. Το απλώς να τα λέμε στα καφενεία, μεταξύ μας και να τα συζητάμε διαρκώς, δεν λύνεται το πρόβλημα. Και επειδή ξέρω πως τουλάχιστον αυτοί που είναι στο συμβούλιο ήδη φτάσει στα όρια τους, ίσως ήρθε η ώρα να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, μπας και ταρακουνηθεί ο Αντωνάκας.

+Και μην ξεχνάμε και μια άλλη παράμετρο στα παραπάνω. Πως μέχρι τώρα ο Αιολικός «κινείται» με τα χρήματα της Ουέφα, των διαφημίσεων, των διαρκείας κτλ. Αυτά πάρθηκαν, τελείωσαν και τώρα θα πρέπει να αρχίσει να μπαίνει το χέρι στην τσέπη. Για να δούμε λοιπόν από δω και πέρα…

+ Τελειώνοντας θα πρέπει να αναφερθώ και στους φιλάθλους. Ό Αιολικός έχει την πολυτέλεια να έχει σε όλα του τα παιχνίδια κόσμο εκτός έδρας. Αυτός ο κόσμος, οι 2,3 10, 50, 100 όσοι είναι πληρώνουν για την ομάδα. Πονάνε και τουλάχιστον αυτό που τους πρέπει είναι σεβασμός. Και από την διοίκηση και από τους παίκτες.

+ Δεν θέλω να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί σκοπός δεν είναι ούτε να κάνουμε αντιπολίτευση, ούτε και να δημιουργήσουμε κλίμα. Απλά είμαστε υποχρεωμένοι να μην κάνουμε εντελώς τα στραβά μάτια σε πράγματα που βγάζουν μάτι πλέον. Γιατί και η πολύ σιωπή είναι πολλές φορές εγκληματική. Ελπίζω μόνο η περίοδος της διακοπής και των γιορτών να φέρει άλλα πράγματα και αλλαγή νοοτροπίας στην διοίκηση. Αλλιώς από Γενάρη θα έχουμε άλλα κόλπα…

+ Νέα Πρόεδρος στο Νομικό Αθλητισμού η Βάσω Χοχλάκα, αφού το παρασκήνιο κατάφερε να πετάξει εκτός τον Βάλεση. Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλά και υπήρξαν πολλές παρασκηνιακές ζυμώσεις. Όπως έχω ξανά πει όμως, όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Και θα το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ παρακάτω.

+ Το Νομικό Αθλητισμού – Πολιτισμού έχει συγκεκριμένο ρόλο. Και επειδή ο Πολιτισμός έχει ήδη αντιδήμαρχο Πολιτισμού ο οποίος είναι άκρως ενεργός, το πρόβλημα και το βάρος, εστιάζεται στον Αθλητισμό. Η ανάδειξη λοιπόν της Βάσως Χοχλάκα στην θέση αυτή, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στα του αθλητισμού, γιατί πολύ απλά η κατά τα άλλα άξια και συμπαθής Βασούλα δεν έχει σχέση με το χώρο. Δεν ξέρει την ανθρωπογεωγραφία, δεν ξέρει πρόσωπα, καταστάσεις, πως λειτουργεί δηλαδή ο αθλητισμός, οι εγκαταστάσεις κτλ και ως εκ τούτου, θεωρητικά πάντα, δεν νομίζω πως μπορεί να ανταπεξέλθει. Οπότε έχουμε στην ουσία, δυο ανθρώπους του Πολιτισμού που θα προσπαθούν να «σπρώξουν» τα θέματα τους, (πως θα συνεργαστούν ένας Θεός ξέρει), αλλά ο αθλητισμός επί της ουσίας δεν έχει κανένα στήριγμα αυτή την στιγμή.

+ Συν τις άλλοις, επίσης καλός και άγιος ο κ. Αξής, που ορίστηκε αντιπρόεδρος του Νομικού, αλλά επειδή είναι εκλεγμένος στην Δυτική Λέσβο, μάλλον θα θελήσει να προωθήσει περισσότερα τα συμφέροντα του οίκου του και καλά θα κάνει βέβαια, αλλά εδώ τι θα γίνει?

+ Βέβαια επειδή ο Βάλεσης δεν είναι ούτε χτεσινός, ούτε θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια, έχει ήδη ετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις, ώστε να μην «πληρώσει» ο αθλητισμός και τα σωματεία της Μυτιλήνης την όλη αυτή εγωιστική κόντρα που υπάρχει μεταξύ των «βουβαλιών». Γιατί αν για κάτι έχει βαρεθεί και εκνευριστεί ο απλός πολίτης που θέλει να βλέπει να γίνονται πράγματα για εκείνον στον τόπο του, είναι κάποιες προσωπικές φιλοδοξίες και κάποιοι μικροεγωισμοί, να υπερβαίνουν το κοινό καλό. Για μένα το ζητούμενο είναι να κάθονται στις καρέκλες αυτοί που είναι σχετικοί με την εκάστοτε καρέκλα. Και αυτό εξακολουθεί να μην γίνεται εις βάρος όλων μας και προς όφελος των παρτάκηδων… Πάντως οι διαγραφές ήδη ξεκίνησαν…

+ Όσο για τον συμπαθή και ταλαίπωρο Γιάννη μας που χάρηκε χτες, μην χαίρεσαι φίλτατε. Όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν στο φως οι «αμαρτίες» της θητείας σου εκεί να δούμε γέλια που θα κάνουμε όλοι μας…

+ Νεύρα πολλά στα γήπεδα της Λέσβου αυτή την εβδομάδα. Και μάλιστα εκτός γηπέδων. Ο κόσμος ψάχνει να ξεσπάσει και την πληρώνουν οι ομάδες μου φαίνεται.


+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Εις το επανιδείν…