ΜΑΤ, κλούβα…. και περιπολικά στην συγκέντρωση των αγροτών έξω από την Γ.Γ Αιγαίου στην Μυτιλήνη


Με παρατεταγμένα τα ΜΑΤ και την αστυνομική κλούβα «υποδέχθηκε» η αστυνομία στη Μυτιλήνη σήμερα το μεσημέρι, την μικρή ομάδα αγροτών που διαδήλωνε ειρηνικά  για τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Αστυνομικά αυτοκίνητα και η κλούβα των ΜΑΤ , παρατεταγμένα σε όλο το μήκος του δρόμου μπροστά από την ΓΓ , εμπόδιζε τους αγρότες να φτάσουν το κατώφλι του κυβερνητικού κτιρίου της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και να παραδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί με ασπίδες ήταν παρατεταγμένοι στην είσοδο του κτιρίου.


Εικόνα που εξόργισε τους αγρότες οι οποίοι όπως τόνισε ό πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Δημήτρης Καραγιάννης  «δεν μπορούν να επιβιώσουν με τις τιμές στα αγροτικά τους προϊόντα και αυτό ήρθαν να διατυπώσουν, και τους υποδέχθηκαν , λες και κατέβηκαν από τα βουνά να αλώσουν το κυβερνητικό κτίριο. Καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική , αλλά δε θα μας πτοήσει, είμαστε στο δρόμο να διεκδικήσουμε το δίκαιο των αιτημάτων μας και θα συνεχίσουμε».

Στο κτίριο δε βρισκόταν η ΓΓ Αιγαίου, στο δρόμο κατέβηκε , διοικητικός διευθυντής τμήματος της γραμματείας και παρέλαβε το ψήφισμα των αγροτών. Η δυσανάλογη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε σχέση με την αγροτική κινητοποίηση, που το μέγεθος της πορείας ήταν γνωστό από αρκετή ώρα νωρίτερα, από την προσυγκέντρωση που έγινε στην πλατεία του ΙΚΑ , προκάλεσε αλγηνή εντύπωση.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ