Μετατροπή του γραφικού Μολυβου σε «μία πόλη χωρίς αυτοκίνητο»


σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων

Με θέμα το κυκλοφοριακό του Μολύβου και την αναγκαιότητα να προχωρήσουν επιτέλους αποφασιστικά οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να δρομολογηθεί μία λειτουργική λύση για μία από τις πιο χαρακτηριστικές τοποθεσίες του νησιού, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου.

Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, αίτημα του Μολύβου είναι η μετατροπή του γραφικού οικισμού σε «μία πόλη χωρίς αυτοκίνητο». Με τρόπο όμως που να μπορεί να εξυπηρετεί ικανοποιητικά τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους μόνιμους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Το στρατηγικό σχέδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι η χάραξη –που έχει ήδη γίνει- περιφερειακής οδού, που να καταλήγει στο λιμάνι του Μολύβου.



Παρόντες στη συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλίδης, ο καταξιωμένος Συγκοινωνιολόγος Κώστας Ζέκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μολύβου Θανάσης Ανδριώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μολύβου Δημήτρης Βατής, μελετητές, υπηρεσιακά στελέχη, ειδικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας και χαρακτηριστικές προσωπικότητες του ιδιαίτερου οικισμού, όπως ο Δημήτρης της οικογένειας Τρύφων.

Με δεδομένο πως Περιφέρεια, Εφορεία Αρχαιοτήτων και Δήμος Δυτικής Λέσβου θα συνεργαστούν στο πλαίσιο των (συν)αρμοδιοτήτων τους για την χρηματοδότηση των απαιτούμενων υπολειπόμενων μελετών και την ένταξη και κατασκευή του έργου, αυτό που έχει αξία να δημοσιοποιηθεί σε πρώτη φάση από την επίμαχη σύσκεψη, είναι ο προγραμματισμός νέας συνάντησης: αυτή τη φορά μεταξύ του Προϊσταμένου Αρχαιοτήτων κ. Τριανταφυλλίδη, του Συγκοινωνιολόγου κ. Ζέκου και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρου, προκειμένου να περάσει πια η υπόθεση του κυκλοφοριακού του Μολύβου σε ένα δια ταύτα.