Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου | «Γιορτινές αλλά πάντα αληθινές μπανάνες»


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας… 

Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά. Δεν θα μας αφήσετε να ησυχάσουμε μέρες που είναι και θέλω να αφοσιωθώ στα μελομακάρονα πια. Τελευταία φορά θα σας τα πω για φέτος και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

+ Είναι προφανές πως ο Πρόεδρος του Αιολικού δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης, ή δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει γενικώς τι κάνει και που οδηγεί την ομάδα. Είτε δηλαδή είναι άσχετος με το χώρο, είτε το κάνει επίτηδες. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

+ Μετά τα «όμορφα» σκηνικά που συνέβησαν την περασμένη αγωνιστική στα δυο ματς με Λαμία και ΑΕΚ Τρίπολης, είχαμε και νέες «ομορφιές» στο ματς με το Ύπατο. Αγωνιστικές αυτή την φορά. Η ομάδα στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε στο γήπεδο. Και δεν υπήρχε γιατί κάποιοι παίκτες δεν θέλουν να παίξουν. Έχουν ξενερώσει, έχουν απογοητευτεί, δεν έχουν ψυχολογία, όπως θέλετε πάρτε το, αλλά ήταν προφανές ότι δεν θέλουν να παίξουν. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, κάποιοι μεταμορφώθηκαν, αλλά και πάλι ήταν μόνοι τους. Ο πάγκος του Αιολικού δεν αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν από προπονητική. Μου είναι πολύ συμπαθής ο Παππάς, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να καθίσει σε πάγκο ομάδας.

+ Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την αλλαγή στο 48 (γιατί όχι στο ημίχρονο), στην οποία βγάζεις έναν έμπειρο μέσο για να βάλεις ένα μικρό παιδί που δεν έχει παραστάσεις, δεν έχει παίξει, δεν τον βάζεις στην θέση που αγωνίζεται και κάνεις ζημιά και στην ομάδα που παίζει με 10 αλλά και στο ίδιο το παλικάρι. Δεν κατάλαβα γιατί σε αυτόν τον Αιολικό δεν ξεκινά βασικός ο Παλαμουτσής, δεν κατάλαβα γιατί η ομάδα βρέθηκε να παίζει με 6 χαφ με 2 και 3 παίκτες σε κάθε πλευρά, δεν κατάλαβα γιατί πρέπει ο Αιολικός να θυμίζει ομάδα που μαζευόμαστε στο 8χ8 και κάνει ο καθένας ότι ξέρει μέσα στο γήπεδο.

+ Για να τελειώσουμε με το αγωνιστικό. Οι τελευταίοι που φταίνε για την εικόνα της ομάδας είναι οι παίκτες. Τους έχετε αφήσει χωρίς προπονητή από την αρχή της χρονιάς, χρησιμοποιείται παίκτες όπως ο Καλόμπο και ο Σεκού για να στηρίξετε το πρόγραμμα της ΟΥΕΦΑ και να χρηματοδοτείται η ομάδα, διώχνετε παίκτες γιατί θέλουν να πληρώνονται ή διαφωνούν να παίζετε με τον ιδρώτα τους και την αξιοπρέπεια τους και σας το λένε, έχετε καταντήσει τον Αιολικό μια μεγάλη ΜΚΟ, όπου κάθε αγωνιστική περισσότεροι πλέον είναι οι πρόσφυγες και οι έγχρωμοι φίλοι των μεταναστών που παίζουν στην ομάδα, παρά οι οπαδοί του Αιολικού. Την ίδια ώρα διοργανώνεται στο όνομα του Αιολικού μικρές «γιορτές» με την Σαπφώ και την Cosmos χρησιμοποιώντας το όνομα της ομάδας για να ικανοποιήσετε τους ελέγχους της ΟΥΕΦΑ και το πρόγραμμα της, για την δεύτερη δόση των 40 χιλιάδων που θα πάρει η διοίκηση τον Μάρτιο. Βλέπετε η πρώτη δόση των 80 χιλιάδων «φαγώθηκε» ήδη.

+ Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει αν ο Τζίμ Αντωνάκας έχει λεφτά, βάζει ή βγάζει από τον Αιολικό. Ποσώς με ενδιαφέρει. Αυτό που δεν μπορώ να καταπιώ όμως, και ως φίλαθλος της ομάδας, είναι να μικραίνει κάθε μέρα ο Αιολικός, να γίνεται περίγελος και να κινδυνεύει να πέσει από τον πρώτο γύρο σε έναν όμιλο της πλάκας, επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν τους προπονητές, κάποιοι τους γενικούς αρχηγούς, κάποιοι να κονομήσουν και κάποιοι να καλύψουν την ποδοσφαιρική τους ανυπαρξία.

+ Κ. Αντωνάκα, πριν μείνετε εντελώς μόνος, επειδή ήδη άρχισαν να σας αδειάζουν ακόμη και συνεργάτες σας, αλλάξτε ρότα. Πάρτε κανονικό προπονητή, πάρτε παίκτες, πάρτε ρούχα, κάνετε τον Αιολικό κανονική ποδοσφαιρική ομάδα ξανά, και αναθεωρήστε, αν έχετε βέβαια δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σας. Ο Αιολικός μπορεί να έχει περάσει τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πάντα είχε κόκκινες γραμμές. Εσείς τις έχετε πατήσει προ πολλού. Μην τις ξεπεράσετε, γιατί θα βρεθείτε προ εκπλήξεων…

+ Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση των Κουλουκάκη και Βερρή. Οι μόνοι που έτρεξαν, πίστεψαν, έφεραν χρήμα και στήριξαν την προσπάθεια αυτή, αλλά φαίνεται πως την «πάτησαν» και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να μείνουν και να προσπαθήσουν να αλλάξουν την κατάσταση βάζοντας φρένο στα κακώς κείμενα (όσο μπορούν γιατί δεν τους υπολογίζει και πολύ ο Πρόεδρος πλέον), ή να φύγουν και να αφήσουν την ομάδα στα χέρια του Τζιμ. Και κάτι τελευταίο. Ο Μανούσος αν για κάτι φημίζεται είναι για την ποδοσφαιρική του ευστροφία. Νομίζω όμως ότι έχει παραπλανηθεί για πρώτη φορά φέτος και είναι καιρός να βγει και να μιλήσει. Και να βγάλει στην σέντρα μερικούς. Όχι πάντως τους παίκτες. Τα σπουδαιότερα μετά τις γιορτές.

+ Δεύτερο μεγάλο θέμα των ημερών, τι άλλο η κατάσταση στο Νομικό Αθλητισμού και η εκλογή της Χοχλάκα στην Προεδρία. Όπως αφήσαμε να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα, η παράταξη Μαμάκου διέγραψε την Χοχλάκα, κάτι που θα επισημοποιηθεί την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα μπω στην διαδικασία να εξετάσω αν είναι σωστή ή όχι η διαγραφή της. Προφανώς και είναι, αφού όταν δεν ακολουθείς τις δημοκρατικές διαδικασίες και την πλειοψηφία ενός οργάνου στο οποίο ανήκεις, δεν μπορείς να συνεχίσεις να ανήκεις εκεί.

+ Και είναι επίσης προφανές ότι η Χοχλάκα (με την οποία αγωνιστήκαμε από κοινού στις πρόσφατες εκλογές άρα δικαιούμαι να ομιλώ ως συνεργάτης της επί μήνες στην παράταξη) μπήκε σε ένα παιχνίδι αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο δήμων στο οποίο δεν είχε καμία απολύτως δουλειά. Η για να ακριβολογώ «σύρθηκε» σε αυτό το παιχνίδι από κάποιους. Λογικά αν το δει κανείς, θα έπρεπε η Χοχλάκα να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δήμου Μυτιλήνης, ώστε να μπορέσει ο δικός της Δήμος να επωφεληθεί όσο το δυνατόν καλύτερα και να γίνουν πράγματα στον αθλητισμό. Αντίθετα στήριξε την επιλογή του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο οποίος την «χρησιμοποίησε» για να την «σπάσει» στον Κύτελη, παίρνοντας ρεβάνς για την «ήττα» στο Λιμενικό Ταμείο. Και μην πει κανείς, « μα η ίδια εκλέχτηκε Πρόεδρος, άρα την δική της επιλογή στήριξε».

+ Γιατί ήταν αναμενόμενα όλα όσα θα συμβούν και συμβαίνουν αυτή την στιγμή. Η Χοχλάκα έβαλε απέναντι της την παράταξη της, έβαλε απέναντι της την δημοτική αρχή, έβαλε απέναντι της ενδεχομένως και άλλους που θέλουν κανονικότητα στα πράγματα και όχι συμμαχίες για προσωπικό όφελος. Και τι θα συμβεί τώρα? Την Πέμπτη θα αποχωρήσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Μυτιλήνης από τον Σύνδεσμο, οι αρμοδιότητες του αθλητισμού θα περάσουν στον Αντιδήμαρχο που θα ορίσει ο Κύτελης και θα είναι ο Βάλεσης, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα αναγκαστεί και αυτός να κάνει το ίδιο άμεσα (γιατί να μην θέλει ο Αξής και η Βατή αυτονομία και δική τους καρέκλα, δική τους χρηματοδότηση και να έχουν στο κεφάλι τους μόνο τα του οίκου τους?) και η Χοχλάκα θα μείνει μια Πρόεδρος λίγων εβδομάδων, έχοντας χάσει πολλά και κερδίσει στην ουσία τίποτα. Και επειδή είναι έξυπνη γυναίκα, (που δεν ξέρω πως έκανε ένα τόσο σοβαρό λάθος για εκείνη), προλαβαίνει αύριο κιόλας να παραιτηθεί και να παραδεχτεί το λάθος της να μπει σε μια διαμάχη και μια κόντρα που δεν την αφορούσε. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ίδια υπήρξε μέλος του Συμβουλίου του Νομικού την προηγούμενη πενταετία και για τα όσα ακούγονται και έχουν συμβεί στο Νομικό όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι και πολύ «αθώα» υπό την έννοια ότι συμμετείχε στις αποφάσεις που παίρνονταν.

+Κλείνοντας για σήμερα, θα σημειώσω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει ξέρετε αν κάποιοι θεωρούν την στήλη αυτή καλή κακή μέτρια, κτλ. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι θεωρούν πως παίζω παιχνίδια, πως εκτελώ αποστολές κτλ. Δεν με ενδιαφέρει και το κόστος ξέρετε των όσων γράφω, γιατί έχει κόστος πάντα όταν λες την αλήθεια που όλοι συζητάνε μεταξύ τους ψιθυριστά αλλά φοβούνται να την πουν φωναχτά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως τουλάχιστον μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι δεν κορόιδεψα όσους με διαβάζουν… και είναι πολλοί.

Καλές γιορτές και χρόνια πολλά σε όλους.