Για πρώτη φορά στο νησί μας: Τα Τίμια Δώρα των Μάγων στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης


Λίγες μόνο μέρες πριν από την κορυφαία των εορτών, την εορτή  των Χριστουγέννων,  ο λαός της πόλεως μας θα έχει την ιδιαίτερη και σπάνια ευλογία να υποδεχτεί το απόγευμα της 21 Δεκεμβρίου 2019, τα Τίμια Δώρα που προσέφεραν οι τρεις Μάγοι, στον νεογέννητο Χριστό.

Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας, τα Τίμια Δώρα που προσέφεραν οι Μάγοι στον Χριστό τα παρέδωσε η Παναγία στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων όπου και παρέμειναν μέχρι το 400 μ.χ.

Αργότερα μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Αρκάδιο όπου και παρέμειναν μέχρι την άλωση της Πόλης από τους Φράγκους το 1204 μ.χ.

Μετά την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους το 1453 η μητρυιά του Μωάμεθ του Β΄ του πορθητή, Μάρω ευλαβής χριστιανή , τα προσέφερε στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

Τα Τίμια Δώρα θα υποδεχθούν επισήμως κλήρος και Λαός μπροστά από τον Ι. Ναό του Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 17:00 το απόγευμα.


Καθημερινά θα τελούνται πρωί και απόγευμα ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η ενορία από 21/12/2019 έως 25/12/2019. .