Ανοίγει ξανά το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης

Ανοιγει ξανά την πόρτα του στους δημότες του Δήμου Μυτιλήνης το ιστορικό Παλαιό Δημαρχείο, σηματοδοτώντας όχι μόνο την αλλαγή του νέου έτους, αλλά και την πολιτική βούληση της νέας Δημοτικής Αρχής του Στρατή Κύτελη.

Στο κτήριο ο  χρόνος σταμάτησε τη στιγμή του μεγάλου σεισμού, τον Ιούνιο  του 2017, όταν υπέστη ζημιές στον εσωτερικό χώρο. Έκτοτε, δεν υπήρξε καμία κίνηση ενδιαφέροντος για την αποκατάστασή του, παρά αφέθηκε εγκαταλελειμμένο στην τύχη του. Αποτέλεσμα, μεγάλα τμήματα της τοιχοποιίας και της οροφής του να έχουν διαβρωθεί και να πέφτουν οι σοβάδες. Είναι βέβαιο ότι εάν δεν επενέβαινε άμεσα η νέα Δημοτική Αρχή, η διάβρωση του θα προχωρούσε σε βαθμό τέτοιο, που η όποια αποκατάσταση στο μέλλον θα ήταν μη αναστρέψιμη.

Όμως η  Δημοτική Αρχή, συναισθανόμενη την ιστορική αξία του κτηρίου, έργο του μεγάλου αυστριακού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ ως σύνθεση του ευρωπαϊκού κλασικισμού και  της αρχαιοελληνικής τέχνης, αλλά και την βούληση της για την προστασία της δημοτικής περιουσίας, παρενέβη και σε σύντομο χρονικό διάστημα προέβη στις απαιτούμενες εσωτερικές εργασίες.

Επίσης, προγραμματίζεται το ερχόμενο καλοκαίρι να προχωρήσει σε επιμελημένη συντήρηση εξωτερικά του Δημαρχείου, αφού λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Από σήμερα, όμως, στο μεγάλης πολιτιστικής αξίας κτήριο θα στεγάζονται τα Γραφεία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των συνεργατών τους.
Για το λόγο αυτό, αύριο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ,Στρατής Κύτελης, θα υποδεχθεί στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο τις χορωδίες μικρών και μεγάλων για να ψάλλουν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα τους. Θα υποδεχθεί επίσης τους εκπροσώπους των φορέων, αλλά και όσους πολίτες τον επισκεφθούν για τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές.
Η επιτυχία του παραπάνω εγχειρήματος είθε να  είναι οιωνός άριστος για Καλή Χρονιά σ’ όλους μας και για το μέλλον του τόπου μας.