Ομάδες περιφρούρησης απο τόν Δήμο Δυτικής Λέσβου για την μη κατασκευή δομής μεταναστών στην Αντισσα


Με αφορμή τη νέα φημολογία για καινούργια φερόμενη ως τοποθεσία για τη δημιουργία επιπλέον δομής στη Λέσβο, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος κάλεσε χθες αργά το βράδυ σε συνάντηση στο γραφείο του τα μέλη των τοπικών συμβουλίων Αντίσσης και Σκαλοχωρίου. Παρών σε αυτή ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου, ο Αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης Μιχάλης Ρούσσης και ο περιφερειακός σύμβουλος Στρατής Κυρατζής.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος προκάλεσε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου (κ.κ. Χήρα, Συκά, Ζαφείρη), για να ακολουθήσει η παραταξιακή συνεδρίαση της πλειοψηφίας, που έγινε σήμερα το πρωί.

Από αυτές τις συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο που ορίζει η κοινή θέση του Δήμου Δυτικής Λέσβου, έτσι όπως έχει εκφραστεί δεσμευτικά στο δημοτικό συμβούλιο και είναι ενάντια σε οποιαδήποτε νέα δομή στη Λέσβο, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων και η δημιουργία ομάδων περιφρούρησης. Εξάλλου η νέα φημολογία φέρει την κυβέρνηση να θέλει να κατασκευάσει δομή σε αρχαιολογική και τουριστική περιοχή που είναι μεταξύ άλλων και προστατευμένη από την Unesco, η οποία ετοιμάζεται οσονούπω μετά από 30 χρόνια αναμονής, να λειτουργήσει και ως πύλη εισόδου.