Το πυροβολικό της Λέσβου τίμησε την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα (ΦΩΤΟ)


Εκδηλώσεις για τη μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας του Πυροβολικού στο Στρατόπεδο «Μαυρουδή Σαράντη», στη Λάρσο, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και Τετάρτη 03 και 04 Δεκεμβρίου.

Στις 03 Δεκεμβρίου 2019 παραμονή της εορτής ο Εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου, Πατήρ Χρήστος Τσιτμηδέλλης, κατόπιν των ευλογιών των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου και Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου, παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ, απότμημα από το Ιερό Λείψανο της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, τοποθετημένο σε φιλντισένια λειψανοθήκη, το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του, με σκοπό:

α.          Την τοποθέτηση και φύλαξή του στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα Αγίου Θεόδωρου του Βυζάντιου στην έδρα του Στρατηγείου της 98 ΑΔΤΕ, στο Στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ».
                                                                                   
β.           Τη μεταφορά του κατά τον Εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας στις 04 Δεκεμβρίου, κάθε χρόνο, στον ομώνυμο Ναό στο Στρδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΣΑΡΑΝΤΗ» και μόνο.