Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους μαθητές του για τα άτομα με αναπηρία σε διπλή παρέμβαση


Το 5ο  Γυμνάσιο Μυτιλήνης ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους μαθητές και τις μαθήτριες του για τα   άτομα με αναπηρία σε διπλή παρέμβαση

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

 Από το 1992 έως σήμερα κάθε χρόνο η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο είδος αναπηρίας στη ζωή τους. Με αφορμή την ημέρα το 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ την 4η Δεκεμβρίου υλοποίησε  Βιωματική Δράση με τίτλο:

 «Βλέπω το διαφορετικό, το αποδέχομαι, ζω μαζί του.»


Η βιωματική αυτή δράση εντάσσεται  στις δραστηριότητες  του Γραφείου Ψυχολόγων και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Μ.  που αφορούν την Πρόληψη και πιο συγκεκριμένα  την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού   σε θέματα προαγωγής υγείας και ψυχικής
Σκοπός της συγκεκριμένης βιωματικής δράσης  είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων   στο επίκαιρο θέμα της διαφορετικότητας, η ενημέρωση σχετικά με τις αναπηρίες και την ψυχοκοινωνική ένταξη των αμεα και η καταπολέμηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων.

Η δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου ευαισθητοποίησε την μαθητική κοινότητα σε ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία γενικότερα αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την συμβολή του στα πολιτιστικά αλλά και κοινωνικά δρώμενα στην πόλης μας. 

Την Τρίτη 3/12/2019 το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης ήρθε η κα Παπαδημητρίου Μαρία, κοινωνική Λειτουργός και δασκάλα της Νοηματικής Γλώσσας, με μεγάλη ευαισθησία και ενδιαφέρον προσέγγισε μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς τη φύση και τις δυσκολίες των κινητικών και αισθητηριακών αναπηριών χρησιμοποιώντας Πολυμέσα και βιωματικές μεθόδους.


Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο για τα κέντρα αποκατάστασης αναπήρων στη χώρα μας συζητώντας δυνατότητες και προοπτικές, συζήτησαν για τις καθημερινές ανάγκες και δυσκολίες των αναπήρων ατόμων, νοημάτισαν και ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από θέματα που αγγίζουν την καθημερινότητα όλων μας.

Ευχαριστούμε τις εισηγήτριες στις δύο πολιτιστικές και κοινωνικές παρεμβάσεις που έγιναν στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, και το γραφείο ψυχολόγων του Νοσοκομείου της πόλης μας για την συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής μας κοινότητας.

Αναλυτικότερα ευχαριστούμε τις κυρίες

 Γιακουμή Ευτυχία Ψυχολόγο
Σπύρου Στέλλα Ψυχολόγο
Γιακουμή  Στέλλα κοινωνική λειτουργό
Βυνιχάκη Μαρίνα Ψυχολόγο
……………………………………….
Παπαδημητρίου Μαρία, κοινωνική Λειτουργό