3+1 Διαφορές στο Dating σε σχέση με πριν από 20 χρόνια


Το ότι οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν οι συνήθειες των ανθρώπων, δεν είναι κάτι νέο. Και, όσο και αν φαίνεται παράξενο, ένας από τους τομείς της καθημερινής μας ζωής που δε θυμίζει σε τίποτα τη μορφή που είχε είκοσι χρόνια πριν είναι το φλερτ. Προ 20ετίας, δηλαδή την εποχή που οι σημερινοί σαραντάρηδες ήταν εικοσάχρονοι, στις αρχές του αιώνα που διανύουμε, το "κυνήγι" του άλλου φύλου ήταν μια υπόθεση εντελώς διαφορετική απ΄οτι είναι σήμερα. Λίγο η πολύ "πρώιμη" μορφή που είχε το ίντερνετ, λίγο οι διαφορετικές συνήθειες των νέων της εποχής, η διαδικασία της ερωτικής γνωριμίας δεν έμοιαζε πολύ με τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι νέοι στις μέρες μας για να φλερτάρουν. 

Παρακάτω θα δούμε 3+1 διαφορές που θα παρατηρούσε κανείς στον τομέα του dating, αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο είκοσι χρόνια πίσω

1.Το φλερτ ήταν προτεραιότητα: Πριν από είκοσι χρόνια τα online παιχνίδια δεν είχαν γίνει μόδα, όπως είναι σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι, κυρίως οι ηλικίες 18-30, που συνήθως είναι οι πλέον ενεργές στον τομέα των ερωτικών γνωριμιών, ναι μεν συνήθιζαν να αφιερώνουν χρόνο στα videogames, όμως, το να συνάψουν ερωτικές γνωριμίες ήταν μάλλον η προτεραιότητα τους ή μια απ' αυτές, τελοσπάντων. Στη σημερινή εποχή όπου ο υπολογιστής, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η τηλεόραση έχουν γίνει οι κύριες ασχολίες των ανθρώπων, μάλλον το φλερτ έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

2.Το ίντερνετ "σκοτώνει" το πραγματικό ενδιαφέρον: Η πληθώρα εφαρμογών dating στις μέρες μας, ναι μεν διευκολύνει το να γνωρίσει κανείς άλλους ανθρώπους και να έρθει σε επαφή μαζί τους, όμως, από την άλλη, οι εκατοντάδες εναλλακτικές που έχει κανείς όταν φλερτάρει σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών, ουσιαστικά δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να εγκαταλείπει γρήγορα την προσπάθεια να αποκτήσει το ταίρι της επιλογής του, αφού, γιατί να ασχοληθεί παραπάνω από μερικά λεπτά με κάποιο άτομο, όταν στο ίδιο διάστημα να γνωρίσει δεκάδες άλλους χρήστες;

3.Το φλερτ έγινε πιο ξεκούραστο: Η αμεσότητα και η ταχύτητα που προσφέρουν οι ιστοσελίδες γνωριμιών δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να φλερτάρει από την άνεση του σπιτιού του, φορώντας τις πιτζάμες του. Οι εποχές που για να γνωρίσει κανείς το άλλο του μισό έπρεπε να ντυθεί καλά, να περιποιηθεί τον εαυτό του και να βγει από το σπίτι, έχουν περάσει πλέον. Σήμερα, αρκεί ένα log in σε μια σελίδα γνωριμιών για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε εκατοντάδες διαφορετικά προφίλ και, χρησιμοποιώντας ένα emoticon ή μια έξυπνη ατάκα που βρήκε στο διαδίκτυο, μπορεί να ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία.

4.Το φλερτ "κοστίζει" περισσότερο: Πέρα από τις διαφορές που έχει φέρει η τεχνολογία στη ζωή μας, μια πικρή αλήθεια είναι οτι μαζί με τις εποχές, τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει αλλάξει και το οικονομικό status του Έλληνα. Σε αντίθεση με ο,τι συνέβαινε προ εικοσαετίας, όταν ο μέσος κάτοικος της χώρας μας ήταν οικονομικά ανεξάρτητος, είχε μια καλή δουλειά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, στη σημερινή εποχή, της κρίσης, της ανεργίας και της γενικότερης ανασφάλειας, ο μέσος Έλληνας δεν είναι οικονομικά ευκατάστατος. Αυτό επηρεάζει, όπως είναι λογικό και την ερωτική του ζωή, αφού, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των νέων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βγουν ραντεβού και να κεράσουν ένα ποτό το άτομο που τους ενδιαφέρει, καθώς, οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτό είναι κάτι που, ειδικά όταν είσαι άντρας εργένης, είναι ένα πρόβλημα.

Όλες αυτές είναι μόνο ορισμένες διαφορές στον τομέα των ερωτικών γνωριμιών, ανάμεσα στο σήμερα και στο παρελθόν. Είναι σίγουρο οτι, αντίστοιχα, σε είκοσι χρόνια από σήμερα τα πράγματα θα είναι και πάλι εντελώς διαφορετικά, όσο αλλάζουν οι συνήθειες και τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, τόσο εξελίσσεται και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Και μια απ' αυτή ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι για πάντα, το φλερτ.