Στους επόμενους 18μηνες έτοιμος ο οδικός άξονας «Καλλονή-Σιγρι»


Παράδοση του οδικού άξονα «Καλλονής-Σιγρίου» εντός του επομένου 18μήνου

Γράφει ο  Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης 

Παράδοση του οδικού άξονα «Καλλονής-Σιγρίου» εντός του επομένου 18μήνου

Προς τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα

για τον οδικό άξονα «Καλλονής-Σιγρίου»

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

προ ημερών είχα έρθει στο νησί και όπως ήταν φυσικό μεταξύ άλλων που με απασχόλησαν, ήταν να ασχοληθώ και μάλιστα κατά προτεραιότητα με τα σχετικά προς τον οδικό μας άξονα. Συζητώντας με διαφόρους προσπάθησα να μάθω αλλά κυρίως και να δώ με τα ίδια μου τα μάτια  πώς έχει προχωρήσει το έργο, απ’τον Αύγουστο που έφυγα απ’ το νησί. Έτσι αυτό που είδα ήταν ότι σε δύο τμήματα του έχει γίνει σημαντική πρόοδος, συγκεκριμένα στο τμήμα της παράκαμψης των Δαφιων, ως και αυτό  της παράκαμψης της Άντισσας. Όμως το νεοανοιγόμενο τμήμα πάνω απ’ το μοναστήρι του Αγίου Ιγνατίου (αυτό που παρακάμπτει το ζικ-ζακ στο Τυρανίδι, στην Οξιά Πέτρα, ως τη Φίλια) που λεγόταν ότι θα είχε ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα, έχει καθυστερήσει πολύ.

Έτσι προκειμένου  να δω πώς το Υπουργείο που χρηματοδοτεί και επιβλέπει  την όλη διαδικασία της κατασκευής του «Καλλονής-Σιγρίου» αντιμετωπίζει τα επί μέρους του, χθες επισκέφθηκα το Γενικό Διευθυντή κ. Αντώνη Κοτσώνη , φίλο από παλιά και συναγωνιστή στο ΤΕΕ, κ.αλ., και είχαμε μία διεξοδική συζήτηση τόσο για την άξονα μας όσο και το λιμάνι του Σιγρίου το οποίο κατασκευάζεται επίσης υπό την επίβλεψη του Υπουργείου.

Είναι γνωστό στο Υπουργείο το θέμα των  καθυστερήσεων στο τμήμα το πάνω από το μοναστήρι του Λειμώνος και ήδη προβαίνουν σε ότι απαιτείται  ώστε να εξαλειφθούν οι όποιες σχετικές  αιτίες.  

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τέλος, άκουσα ως συμπέρασμα της κουβέντας μας, ότι «το έργο θα παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μας, ήτοι εντός των επομένων 18 μηνών, ως την αρχή της Άνοιξης 2021 ».

Τότε θα έχει παραδοθεί και το Λιμάνι Σιγρίου και κατ’ αυτό τον τρόπο ως ζεύγος αυτά τα δύο θεμελιώδους αναπτυξιακής σημασίας έργα θα αρχίσουν  συνεργαζόμενα να συμβάλλουν στην ανάταση της καθημαγμένης και συνεχώς ερημούμενης Δυτικής Λέσβου.

  Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης  ……………  3. 12. 2019