Foxbet : Στους… προβληματικούς, Τότεναμ!


Γράφει στο Foxbet o Λάμπρος Γκαραγκάνης

Από τις εκπλήξεις που είχε σταμπάρει η στήλη το Σάββατο 1-2 πέρασαν! Ήταν δεδομένο , λόγω κακής ψυχολογίας, πως η τελική επιλογή θα ήταν αρνητικού αποτελέσματος (Νόριτς). Σκεφτείτε αμέσως μετά ήταν η Βόλφσμπουργκ (έχασε 3-0)… Και πιο πίσω στην αξιολόγηση αουτσάιντερ που βγήκαν και δεν έχει σημασία να αναφερθούν.
Έβερτον – Τότεναμ: 11η αγωνιστική της αγγλικής Premier League, με τις εμπλεκόμενες ομάδες στο ζευγάρι να ζεματίζονται για βαθμούς. Η Έβερτον (10β.) έχει, σχεδόν, όλη τη συγκομιδή της εντός έδρας (9/10β.) και θέλει να μην κατρακυλήσει άλλο στη βαθμολογία. Η Τότεναμ (12β.) ακόμη αναζητά την παρθενική της επιτυχία ως φιλοξενούμενη. Τα τελευταία χρόνια οι Λονδρέζοι βρίσκουν λύσεις στο Λίβερπουλ, απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο (2-6 πέρυσι, 0-3 πρόπερσι). Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ηττήθηκε στο Μπράιτον (3-2) και στη συνέχεια απέκλεισε τη Γουότφορντ (2-0) για το League Cup. Ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος χάνει πόντους σχεδόν σε κάθε εμφάνιση των γηπεδούχων, δεν προχώρησε σε εκτεταμένο rotation. Πλην του βασικού μέσου Μπερνάρντ δεν αναφέρεται κάποια άλλη σοβαρή απουσία για την Έβερτον. Δεν έχει νικήσει την Τότεναμ σε καμία από τις 13 πρόσφατες συναντήσεις τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Υπάρχει σκέψη για φουλ επιθετικό σχήμα με Αϊβόμπι, Σίγκουρντσον, Γουόλκοτ και Ριτσάρλισον, σύνθεση που θα έχει αντίκτυπο πάντως στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.
Μάθετε εδώ τα πάντα για τα φρουτακια
Η Τότεναμ, έχοντας καταφέρει να αποκλειστεί στο League Cup από την Κόλτσεστερ, μεσοβδόμαδα δεν είχε υποχρέωση. Υπάρχει, βέβαια, την ερχόμενη Τετάρτη έξοδος στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα για το Champions League. Προέχει η Έβερτον και κυρίως στο μυαλό του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο η επιτυχία μίας μεγάλης νίκης, η οποία θα γυρίσει τον διακόπτη υπέρ της ομάδας του. Προηγήθηκε με τη Λίβερπουλ εκτός στο 1′ (Κέιν), δέχτηκε την ισοφάριση με την εκκίνηση του 2ου ημιχρόνου και έχασε 2-1 εξαιτίας ενός πέναλτι. Υπήρξε ανταγωνιστική με το καλύτερο σύνολο της κατηγορίας, ελπίζει πως θα μπορέσει με την Έβερτον να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο αμυντικός Ρόουζ είναι τιμωρημένος, ο βασικός γκολκίπερ Γιορίς τραυματίας, ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Λαμέλα είναι έξω, με τον Βερτόνχεν να έχει ως πιθανότερο αντικαταστάτη στην ενδεκάδα τον Ντάβινσον Σάντσες. Πέραν της παράδοσης, που δεν παίζει πάντα μπάλα, η Τότεναμ έχει πιο σοβαρές αναλαμπές τελευταία (το 5-0 με τον Αστέρα, το 1ο ημίχρονο με τη Λίβερπουλ) από την κάκιστη αντίπαλό της. Ο Σίλβα δεν έχει πολλά… ψωμιά στην Έβερτον, οι αποδόσεις γύρισαν υπέρ της άρα όλη η αξία πήγε αντίστροφα στους Λονδρέζους