"Μπανάνες με χαρτί υγείας.."- Η Μαϊμού του αθλητισμού της Λέσβου.


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά. Δεν λέει να χειμωνιάσει και στην ζούγκλα έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται τα ζώα… Για πάμε:

+ Η ήττα του Αιολικού στην Τρίπολη έφερε ανακατατάξεις στο τεχνικό επιτελείο και ανακατωσούρα γενικότερα στην ομάδα. Και αυτό παρότι η εμφάνιση της ήταν από τις καλύτερες αγωνιστικά και έπρεπε να έχει κερδίσει. Το «μάρμαρο» το πλήρωσε ο Γεωργαράς για τον οποίον είχαν μαζευτεί «σύννεφα» εδώ και λίγο καιρό μέσα στα αποδυτήρια, ενώ και ο ίδιος φαίνεται πως μάλλον δεν περνούσε καλά το τελευταίο διάστημα.

+ Βέβαια ο ίδιος όταν ήρθε στην ομάδα ήρθε ως Τεχνικός Διευθυντής αλλά τελικά προκρίθηκε η λύση να συνεχίσει ως προπονητής, μαζί με τον Παππά. Τώρα του προτείνεται να παραμείνει στο πόστο που αρχικά είχε συμφωνήσει, αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα το αποδεχτεί. Αύριο θα ξέρουμε.

+ Πέραν του προπονητή πάντως στην Τρίπολη είχαμε και ένα χοντρό επεισόδιο με δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι τσακώθηκαν με τον Γεωργαρά στην ανάπαυλα και η διοίκηση έχει αποφασίσει να τους τιμωρήσει για την συμπεριφορά τους. Δεν ξέρω αν θα μείνει μόνο στο πρόστιμο ή θα τους θέσει στο περιθώριο, πάντως το ζητούμενο είναι αγωνιστικά να μην την πληρώσει η ομάδα. Γιατί αν δεν το έχουμε καταλάβει, ο Αιολικός παλεύει να σωθεί και δεν είναι και πολύ καλά τα πράγματα σε έναν όμιλό όπου πέφτουν πέντε ομάδες. Και με τετράδα αγώνων που ακολουθεί όπου είναι υποχρεωμένη να κάνει το 4χ4.

+ Πάντως θα πρέπει και η διοίκηση να δει λίγο καλύτερα την όλη υπόθεση της ομάδας και να προσαρμοστεί και εκείνη στα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού δεν γίνεται διαφορετικά.  Και αναφέρομαι και σε θέματα οργανωτικά και σε θέματα ποδοσφαιρικά. Στην Αμερική μπορεί ένας Πρόεδρος για παράδειγμα να κάνει και τον προπονητή σε μια ομάδα, να κάνει τον φροντιστή να κάνει πολλές δουλειές με λίγα λόγια.  Στην Ελλάδα, δεν γίνεται.  Τουλάχιστον φανερά… Η λύση όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η κατάσταση στον Αιολικό είναι μια . Δημήτρης Γαβαλάς.

+ Η αλήθεια είναι πως γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είχα ξανά δει. Και για να πω την αμαρτία μου, δεν είναι ακριβώς ποδόσφαιρο, απλά προσπαθούν να παίξουν τα κορίτσια και μπράβο τους. Η όλη προσπάθεια της Σαπφούς που παρακολούθησα προχθές μου άρεσε γιατί στο γήπεδο ήταν ένα μικρό πανηγύρι σε μια ωραία ατμόσφαιρα και με πολύ καλό κλίμα γιορτινό και οικογενειακό. Ας μην αφήσει όμως η διοίκηση να το «δηλητηριάσουν» και να το κάνουν ποδοσφαιρικό καθαρά το προϊόν με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτά για την ώρα.

+ Τελικά Τάκη η κοπέλα από την Ρουμανία δεν κατάφερες να κάτσει δίπλα σου. Την επόμενη φορά…

+ Ωραίο το ντέρμπι στα Λουτρά, ισορροπημένο και με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Καλύτερος ο Όλυμπος όσο είχαν δυνάμεις οι παίκτες του, κάτι έγινε στα αποδυτήρια του Αετού στο ημίχρονο και άλλαξε εντελώς η εικόνα της ομάδας στην επανάληψη.  Πολύ καλό το κλίμα εντός και εκτός γηπέδου, μια ανόητη κίνηση του Μιχαλάκη στο γκολ και μια χειρονομία στην εξέδρα, δεν μπορεί να το  χαλάσει όλο το σκηνικό. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως το έκανε σε έναν συγκεκριμένο που τον έβριζε, ο Σπανός δηλώνει πως το καταδικάζει όπως και να χει και ζητά συγνώμη εκ μέρους του παίκτη και τελειώνει εδώ το θέμα.

+ Η εικόνα του αγώνα πάντως ήταν μετά το ματς η αγκαλιά που έδιναν ένας -  ένας οι περισσότεροι παίκτες του Αετού στον Παπαλόπουλο. Είχα πολύ καιρό να δω τέτοια αντίδραση και αναγνώριση και αυτό είναι που πρέπει να κρατάμε στο τέλος.

+ Εφτάψυχος ο Γιακαλής στον Μεσότοπο. Κάθε Κυριακή περιμένουν να φύγει και κάθε φορά τους διαψεύδει όλους. Ένας αυτός και ένας ο Καραισκάκης στον Ορφέα. Έτσι είναι η μπάλα.

+ Γκρινιάζουν ορισμένα σωματεία για κάτι που συμβαίνει στην προκήρυξη της ΕΠΣΛ, όσον αφορά την συνεργασία μεταξύ ακαδημιών. Αρχικά ίσχυε συνεργασία, τώρα δεν ισχύει και κάποιες ομάδες έχασαν παίκτες ξαφνικά. Κάποιοι άλλοι βέβαια κέρδισαν και παίκτες ξαφνικά. Είναι με ποιον είσαι μάλλον και τη πληροφόρηση έχεις… Πάντως το δίκιο σου δύσκολα θα το βρεις…

+ Η αντίστροφη μέτρηση για το γήπεδο Μήθυμνας ξεκίνησε καθώς σήμερα έφτασε και ο χλοοτάπητας και τις επόμενες ημέρες θα έρθει και το συνεργείο να τον τοποθετήσει.  Με το στανιό αλλά γίνονται σιγά – σιγά κάποια γήπεδα επιτέλους. 

+ Τελικά αυτή η ιστορία με τους κάθε «κολλητούς» του Προέδρου που τοποθετούνται ετσιθελικά και παίρνουν τάληρα από κάθε ομάδα σε δημοτικό γήπεδο, πότε θα σταματήσει? Και καλά να παίρνεις το τάληρο και να είσαι παρών στο γήπεδο να το καταλάβω, που και πάλι μιλάμε για μαύρο χρήμα για παράνομη πληρωμή κτλ. Αλλά να το παίρνεις νταβατζιλίκι πίνοντας την ίδια ώρα καφέ στο σπίτι ή στον καφενέ ή σε άλλο γήπεδο, παρά πάει.

+ Το μεγάλο έργο του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού επιτέλους ολοκληρώθηκε, έτσι για να κλείσει και με απόλυτη επιτυχία η θητεία Ψαρρόπουλου σε αυτό. Και κλείνει όπως της αρμόζει, με την τοποθέτηση τουαλετών στο γήπεδο Λουτρών. Καλά μια απλή προμήθεια ήταν, δεν έγινε κανά έργο μεγάλο μην τρελαίνεστε. Θα μου πεις τόσο καιρό γιατί δεν γίνονταν. Έλα μου ντε θα πω εγώ. Αλλά να έχουμε αναγάγει σε μέγα θέμα ότι μπήκαν δυο τουαλέτες σε ένα γήπεδο, και να σου οι φωτογραφίες και να σου τα ευχαριστήρια (κατά απαίτηση έτσι) ε, παρά πάει. Μόνο την διαδικασία πως θα χρησιμοποιούνται δεν  μας έδειξαν. Ξάδερφε, πιάσε ένα κωλόχαρτο, από τα καλά όμως…





+ Ξεκίνησαν και τα παιχνίδια στο μπάσκετ το Σαββατοκύριακο. Που δεν ξεκινούσαν τόσο καιρό γιατί δεν είχαν ελεγχτεί τα γήπεδα και δεν είχαν πάρει άδεια. Για να ξεκίνησαν σημαίνει ότι ελέχθησαν δηλαδή?  Έγινε έλεγχος από τον Δήμο όπως προβλέπεται και πήραν άδειες κτλ? Γιατί δεν είδα ούτε κάποια ανακοίνωση τέτοια, ούτε και αντιλήφθηκα κάτι. Γιατί αν δεν έχει γίνει τίποτα, τότε γιατί ξεκίνησαν, δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας τώρα για τους παίκτες? Ε ρωτάω  τι να κάνω, απορίες έχω.

+ Όταν μαλώνουν τα βουβάλια, πάντα την πληρώνουν τα βατράχια να ξέρετε. Και τα βουβάλια αυτή την περίοδο είναι στα φόρτε τους. Οπότε τα βατράχια καλό είναι να μείνουν μακριά.

+ Ποιος να είναι ο Πρόεδρος ΕΠΣ που λέει ο Θωμαΐδης. Από ότι έμαθα κάτι στολές αφορά το τιμολόγιο και ο Πρόεδρος κάνει την παλαβή, γιατί τον «κρέμασε» η περιφέρεια. Τώρα δεν ξέρω να σας πω ποια ΕΠΣ είναι... Μη φάω και άλλη μήνυση όχι τίποτα…




+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Σας μερσώ και τα λέμε την άλλη Τρίτη…