Ετοιμάζουν παναγροτικό συλλαλητήριο οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου


Για άλλη μια φορά και στην ανοιχτή σύσκεψη των ελαιοπαραγωγών που έγινε στο Παπάδο της Γέρας, αναδείχτηκε η αναγκαιότητα της συνεχούς πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς για να μπορέσει να ξεφύγει απ’ τα δεινά που της επιβάλλουν οι αστικές κυβερνήσεις και η Ε. Ε. και να διεκδικήσει την επιβίωσή της.
         
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν , τα διαχρονικά προβλήματα που βασανίζουν τους αγρότες μας, που τα τελευταία χρόνια οξύνονται συνεχώς. Η δακοκτονία όπως γίνεται τα τελευταία  χρόνια, η αναλγησία του ΕΛΓΑ στο θέμα των αποζημιώσεων και η συνεχής πτώση της τιμής του λαδιού, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής μας βγάζουν πάλι στο δρόμο.
      
Το πολυδιαφημιζόμενο δόγμα της «ελεύθερης και ανοιχτής αγοράς» μας καταβροχθίζει με γρήγορο και σταθερό ρυθμό. Ξεκληρίζει τους φτωχούς και μικρομεσαίους παραγωγούς, δίνοντας την ευκαιρία για συγκέντρωση γης και παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια.
     
Η Ομοσπονδία μετά από απόφαση της ανοιχτής σύσκεψης, θα προχωρήσει σε ενημέρωση των αγροτών σε όλο το νησί, προετοιμάζοντας παναγροτικό συλλαλητήριο για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας. Συγχρόνως θα απαιτήσουμε να γίνει συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για να του εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και τα αιτήματα που έχουμε.