Μητσοτάκης σε περιφερειάρχες για το Μεταναστευτικό: «Ζητάω αλληλεγγύη- Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών κέντρων»


Ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται εισήγηση για κλειστές δομές προσφύγων σε αραιοκατοικημένα νησιά

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες, κατά την οποία το Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό ήταν στο επίκεντρο, ο πρωθυπουργός ζήτησε αλληλεγγύη από τους τοπικούς άρχοντες.

Όπως έχουμε δει, σε ορισμένες τοπικές κοινωνίες υπάρχουν πολύ σοβαρές αντιδράσεις και οι περιφερειάρχες δεν δείχνουν, μέχρι σήμερα, την υποστήριξη που θα έπρεπε στο πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών, με τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα.

Οι περιφερειάρχες είχαν συναντηθεί πρόσφατα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά φαίνεται ότι χρειάστηκε και νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να πειστούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών και μετεγκατάστασης των προσφύγων στην ενδοχώρα.

«Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική. Αλλάξαμε τον νόμο για το άσυλο, τον κάναμε πιο αυστηρό. Ακολουθούμε διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων.

Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ελέγχουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει», είπε ο κ. Μητσοτάκης στους περιφερειάρχες, αναφερόμενος στο Προσφυγικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν μεγεθύνει, αλλά ούτε υποτιμά το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ ζήτησε από τους περιφερειάρχες να δείξουν αλληλεγγύη προς τα νησιά. «Δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή ethnos.gr