Εκδήλωση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Από το 1991 η 25η Νοεμβρίου έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ημέρα που αφορά σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα που εξακολουθεί να διαπερνά σύνορα, ηπείρους, κοινωνικές τάξεις και κράτη, σε αναπτυγμένες και μη κοινωνίες. Με αφορμή την Ημέρα αυτή αλλά και σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης ενάντια στην έμφυλη βία -ένα θέμα που παραμένει «ταμπού» ειδικά στην επαρχία- ο Δήμος Δυτικής Λέσβου διοργανώνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα ειδική θεματική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της εν δυνάμει προέδρου του υπό σύσταση ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου, Ιωάννας Κατανάκη, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων και νομικών, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερομένους.

Η Ιωάννα Κατανάκη με αφορμή την Ημέρα αλλά και την προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου δηλώνει:

«Είμαστε υποχρεωμένες, ειδικά υπηρετώντας από θέσεις ευθύνης, να πάρουμε ξεκάθαρη και δυναμική θέση από όποιο βήμα κι αν μπορούμε να βρούμε, κατά τη βίας εις βάρος των Γυναικών. Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι σοβαρότατες στη χώρα μας, ειδικά στην επαρχία κάτι που μας υποχρεώνει να κάνουμε έστω και το ελάχιστο: Να διαδώσουμε το μήνυμα κατά της βίας για να συμβάλλουμε να σπάσει η σιωπή, η οποία είναι και ο κύριος αίτιος της διαιώνισης του προβλήματος».