Π. Χριστοφας: «Καμιά νέα δομή μεταναστών στην Λέσβο»


O Παναγιώτης Χριστόφας, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Τολμάμε για το Β. Αιγαίο» ζητά επίσημη ενημέρωση και τοποθετείται γύρω από τα προωθούμενα σχέδια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Αναλυτικά:

«Στο ζήτημα που έχει ανακύψει μέσα από δημοσιεύματα, καθώς καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε ως τώρα από τον Περιφερειάρχη, σχετικά με την δημιουργία νέων κλειστών δομών για τους μεταναστες στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, έχουμε ήδη πολλές φορές τοποθετηθεί πως καμία νέα δομή δεν πρέπει να γίνει στα νησιά μας.

Οι τοπικές κοινωνίες δεν γίνεται να συνεχίζουν να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του προβλήματος ενώ τώρα πια θα έπρεπε να είμαστε στο στάδιο της ανακούφισης των ντόπιων πληθυσμών στο Βόρειο Αιγαίο με την συνεχιζόμενη αποσυμφόρηση των νησιών.
Είναι κοινώς αποδεκτό πως το ζήτημα της διαχείρισης εισόδου και φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων είναι εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό. Τα νησιά μας ακόμη επιβαρύνονται δυσανάλογα με την κοινωνία να παλεύει σε ευαίσθητες ισορροπίες και συμφωνίες να φαίνεται πως γίνονται κάτω από το τραπέζι σε βάρος του παρόντος και του μέλλοντός μας.

Ας επικρατήσει η λογική ότι κανένα νέο κέντρο στα νησιά μας δεν μπορεί όχι μόνο να λύσει το πρόβλημα, αλλά ούτε να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος.»