Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λέσβου


Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατ/κου Κέντρου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου για συντονισμό της δράσης και πραγματοποίησης πολύμορφων κινητοποιήσεων στις 27 Νοεμβρίου καλεί τα σωματεία και τους φορείς της Λέσβου να καταδικάσουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις που ξεριζώνουν και αιματοκυλίζουν τους λαούς, που γεννούν την μετανάστευση και την προσφυγιά.

Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή στους οποίους μας «χώνει» όλο και πιο βαθιά η κυβέρνηση της ΝΔ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες να παλέψουν και να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας από τους σχεδιασμούς αυτούς, να παλέψουν ενάντια στις αιτίες που γεννούν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

Να κλείσουν τώρα όλα τα hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά.
Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.
Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει.

Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.

Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνθήκες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Να μην δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης. Να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης που σκοπεύουν να γεμίσουν τα πέντε νησιά του Αιγαίου με τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης, δηλαδή hot spots-φυλακές. Τα νέα αυτά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό ζήτημα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο, όπως και την ταλαιπωρία του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΚΟΜΝΗΝΑΚΗ 43)