«Ένα ακατέργαστο διαμάντι με τεράστιες προοπτικές η Λέσβος»


«Ένα ακατέργαστο διαμάντι με τεράστιες προοπτικές», χαρακτήρισαν τη Λέσβο ο Υπουργός Τουρισμού Θεοχάρης Θεοχάρης και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου

«Ένα ακατέργαστο διαμάντι με τεράστιες προοπτικές», χαρακτήρισαν τη Λέσβο ο Υπουργός Τουρισμού Θεοχάρης Θεοχάρης και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στη συνάντηση που εξασφάλισε μαζί τους η αρμόδια για θέματα Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού μέσα σε ένα διήμερο είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και του ΕΟΤ, μεταξύ άλλων με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Ηλία Σιδερή και το μέλος της Διοίκησης του ΕΟΤ Βασίλειο Πολίτη.


Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είχε επιδιώξει μία κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό και κατ΄ επέκταση  την έναρξη μιας συνεργασίας με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ από τα τέλη Σεπτέμβρη. Η αφορμή ήταν η κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού της Thomas Cook και ο απώτερος σκοπός, η έναρξη μίας αποτελεσματικής κοινής δράσης προκειμένου η Λέσβος να τοποθετηθεί με αξιώσεις στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Ο Υπουργός στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης -όπου ήταν παρόντες και ο Ξενοδόχος και Σύμβουλος Λιμενικής Πολιτικής στην Marine Security International Hellas Αλέξανδρος Κέλμαλης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αλάνης- έδειξε να έχει πλήρη γνώση της ιδιαιτερότητας της Λέσβου που πασχίζει σε επίπεδο τουρισμού εδώ και χρόνια να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις από τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης. Και ενημέρωσε σχετικά ότι η κυβέρνηση θα προβλέψει την ύπαρξη κονδυλίου για την αντιμετώπιση (και) της αρνητικής εικόνας του νησιού.  

Η συνέχεια δόθηκε σήμερα το πρωί στον ΕΟΤ και στο γραφείο της Προέδρου Άντζελας Γκερέκου όπου συζητήθηκαν πιο εξειδικευμένα οι τρόποι που μπορεί σε πρώτη φάση να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο, με την Πρόεδρο του ΕΟΤ να δίνει έμφαση στην δυνατότητα που προσφέρουν τα social media, αλλά και οι στοχευμένες εμφανίσεις σε εκθέσεις. Η κ. Γκερέκου παρότρυνε ακόμη τον Δήμο Δυτικής Λέσβου να συμβάλλει στην κατεύθυνση συνεργασίας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης, ούτως ώστε οι δράσεις και πρωτοβουλίες για τον τουρισμό, να είναι κοινές. Κάτι άλλωστε που υποστηρίζει εξαρχής και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, εκτιμώντας πως η εικόνα της Λέσβου προς τα έξω, είναι μία και ενιαία.


Η Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού από την πλευρά της, με την ευκαιρία της πρώτης αυτής πολλά υποσχόμενης συνάντησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, παρέδωσε στην κ. Γκερέκου και στον κ. Σιδερή και μία παρουσίαση εκ μέρους του Δήμου των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Λέσβου ως ιδανικού προορισμού η οποία εστιάζει στην προσπάθεια να καταστεί το νησί προορισμός για όλες τις εποχές. Με έμφαση στις εναλλακτικές αγορές, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα φεστιβάλ αλλά και την ενεργοποίηση του θησαυρού των ιαματικών μας πηγών.

Με την αποτίμηση των επισκέψεων για τον τουρισμό να κρίνεται από την κ. Βατή ως θετική, ειδικά από τη στιγμή που η Πρόεδρος του ΕΟΤ ζήτησε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ως προθεσμία, για να επεξεργαστεί τα δεδομένα της Λέσβου και να καλέσει ξανά τον Δήμο Δυτικής Λέσβου στο γραφείο της κι αφού έλθει σε επαφή και με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα σε ένα ορισμένο πια πλαίσιο, οι συνέργειες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και των επιχειρήσεων της Λέσβου.