Στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη οι Κυτελης, Αθανασίου και Βερρος


Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης είχε, αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Υπουργείο του με αντιπροσωπείες των Δήμων μας, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, Βουλευτή Ν. Λέσβου, ο οποίος και είχε κλείσει τα σχετικά ραντεβού.

Από πλευράς του Δήμου Μυτιλήνης παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Κύτελης, ο αντιδήμαρχος κ. Βαρβαγιάννης και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Παπαχριστοφόρου. Από πλευράς του Δήμου Δυτικής Λέσβου παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Βέρρος και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλάνης, Ζαφείρης και Κατσαρός.


Τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν η αναβάθμιση λιμανιών της Λέσβου και συγκεκριμένα τα master plans των λιμένων Μυτιλήνης και Σιγρίου, η βελτίωση των λιμανιών Αγίου Φωκά και Νυφίδας, καθώς και η ίδρυση πύλης εισόδου στο Πλωμάρι.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε σχετικά: « Η αναβάθμιση των λιμένων θα συντελέσει τα μέγιστα στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και στην τόνωση της οικονομικής ζωής του τόπου. Όλοι έχουμε υποχρέωση, πολύ περισσότερο σήμερα που το νησί μας έχει πλείστα όσα προβλήματα, να συμβάλλουμε, ενωμένοι, προς αυτή την κατεύθυνση. Ο φίλος Υπουργός κ. Πλακιωτάκης, ενεργεί γρήγορα και αποτελεσματικά και σύντομα θα έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».