ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης τις αποφάσεις εμείς τις συνέπειες


Ο κ. Περιφερειάρχης παίρνει μόνος τις αποφάσεις, αλλά εμείς, οι κάτοικοι των νησιών, φορτωνόμαστε τις συνέπειες.

Με μεγάλη σπουδή, χωρίς διαβούλευση και χωρίς απόφαση του ΠΣ - παρότι ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προσπαθήσαμε γι’ αυτό στη συζήτηση της 16ης Οκτωβρίου 2019 - ο κ. Μουτζούρης σπεύδει να προκαταλάβει την κοινωνία, τους Δήμους, τους φορείς, αλλά και το ίδιο το ΠΣ για το θέμα του προσφυγικού.

 Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ειδικά τις τελευταίες ώρες και μετά τη συνάντηση Κυβέρνησης-περιφερειαρχών, αυτό μαρτυρούν. Χωρίς καμία αναφορά στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, που φαίνεται να επαφίεται στην «αλληλεγγύη» των άλλων Περιφερειαρχών, χωρίς καμία αναφορά σε άμεση στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ειδικά  για τις ήδη αποδεκατισμένες δομές υγείας που έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» από το βάρος, χωρίς καμιά αναφορά στην ανάγκη για άμεση και διαρκή συνεργασία Κυβέρνησης-Περιφέρειας. Αντ’ αυτού δέχεται μια νέα Παγανή χωρίς δεύτερη σκέψη. Άλλωστε δεν έχει εικόνες από τα τότε. Μπορεί όμως να ρωτήσει τους συνεργάτες του που έχουν.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Περιφερειάρχη ότι η παράταξη του έχει μόνο 10 Περιφερειακούς Συμβούλους, γεγονός που δεν του επιτρέπει να διαπραγματεύεται τις προσωπικές του απόψεις ούτε ως έκφραση έστω της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και πολύ περισσότερο των πολιτών των νησιών.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει κατ΄ επανάληψη τοποθετηθεί τόσο για το θέμα του προσφυγικού, όπως επίσης και για τα θέματα της ανάπτυξης, που ήταν το κύριο θέμα της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης. Ένα θέμα που ο κ. Μουτζούρης το αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι, ακόμη και σήμερα, που ο κίνδυνος απώλειας πόρων είναι εντελώς ορατός και με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σύντομα θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Μια ανάπτυξη που όπως φαίνεται έχει καθυστερήσει, γιατί δυσκολεύεται πολύ, μόνη και αβοήθητη, να βρει το δρόμο για τα νησιά μας.

Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη σε λιγότερα λόγια, αλλά σε περισσότερη δημοκρατία και  ουσιαστικό έργο, γιατί μπορεί εκείνος να θέλει να παίρνει μόνος τις αποφάσεις, εμείς όμως επωμιζόμαστε τις συνέπειες τους. Σ’αυτό το αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο για τον τόπο «ουαν μαν σοου» κ. Περιφεριάρχη θα μας βρίσκετε διαρκώς απέναντι σας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Γ.Αργυρούδη – Μ.Κάρλας – Μ.Νικολάρα – Γ.Σπιλάνης