Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ενημέρωσε την ‘Ύπατη Αρμοστείας για το κλείσιμο της δομής στη Συκαμιά


Τις λεπτομέρειες των διαδικασιών αλλά και το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου για το κλείσιμο της δομής στη Συκαμιά, συζήτησαν σήμερα το πρωί στην Καλλονή, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με την επικεφαλής του Γραφείου της ‘Υπατης Αρμοστείας στη Λέσβο Astrid Castelein.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κα. Castelein  για τις απόψεις και τις τοποθετήσεις των παρατάξεων -και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων- καθώς και του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου κ. Ντουρουντού έτσι όπως αυτές κατατέθηκαν στη συνεδρίαση (της περασμένης Τρίτης) του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα. Ενώ άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς της Ύπατης Αρμοστείας για την επόμενη ημέρα από το κλείσιμο της δομής στη Συκαμιάς.  

Οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας τόνισαν στο Δήμαρχο πως σέβονται απόλυτα τις αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα και τον ενημέρωσαν από την πλευρά τους για τις διαδικασίες και τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί με ομαλό τρόπο η διακοπή της λειτουργίας της δομής στη Συκαμιά.

Τέλος, δεσμεύτηκαν ότι θα θέσουν σε κεντρικό επίπεδο το ζήτημα και την ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της προσφυγικής κοινότητας.

 Στη συνάντηση με το Δήμαρχο, εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας ήταν παρόντες ο Υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων Θοδωρής Αλεξέλλης και το μέλος του τομέα Εξωτερικών Σχέσεων Μάριος Ανδριώτης.