Οι Γέφυρες Τέχνης-Art Bridges στον Μανταμάδο.- Δωρεά για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μανταμάδου


Σε αναγνώριση του εξαιρετικού τους ταλέντου και επιβραβεύοντας το ενδιαφέρον των νεαρών μαθητών μουσικής, που συμμετέχουν στις δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μανταμάδου, οι Γέφυρες Τέχνης-Art Bridges πραγματοποίησαν δωρεά μουσικών οργάνων (βιολιά, φλογέρες, ukulele κ. άλ.), με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου.

Η δωρεά περιλάμβανε επίσης υλικό μουσικής προπαιδείας, για την εκπαίδευση των νεαρών μαθητών. Η παράδοση έγινε από την ιδρύτρια Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ προς τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζιαμπάρα.

Προσβλέποντας στην καλλιέργεια εποικοδομητικών  συνεργασιών υπέρ του Διαλόγου, ώστε να χτίζουμε γέφυρες και όχι να υψώνουμε τείχη, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχιση του σημαντικού έργου του Συλλόγου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, την διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι oι Γέφυρες Τέχνης-Art Bridges, διοργάνωσαν φέτος δύο περιηγήσεις στις πολιτιστικές διαδρομές του γραφικού Ασπροπόταμου, στον Παλιό και την ευρύτερη περιοχή του Μανταμάδου στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, με ομάδες 30 Αμερικανών φοιτητών, με σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Στους συμμετέχοντες, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη της Κεραμικής, συμμετέχοντας ενεργά σε εργαστήρια με τον Δημήτρη Κουβδή στον μαγευτικό Άγιο Στέφανο, να προσκυνήσουν στον Ταξιάρχη Μανταμάδου με την πλούσια ιστορική και βαρύνουσα θρησκευτική παρακαταθήκη, και ν’ απολαύσουν τον απαράμιλλο φυσικό πλούτο. Στις εκδρομές συμμετείχαν νέοι της Λέσβου.