Χ. Αθανασίου για μεταναστευτικό: Δεν μπορούν 5 νησιά να σηκώνουν το βάρος - Να γίνει αναλογική κατανομή στις περιφέρειες


στον Realfm

«Είναι μία δύσκολη κατάσταση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα και με δίκαιο τρόπο. Τα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν είναι σωστά, αρκεί και στην εφαρμογή τους να είναι σωστά. Επιμένω στο μέτρο της αποτροπής, στη φύλαξη των συνόρων. Πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορά μας γιατί δεν μπορεί να μπαίνει ο οποιοσδήποτε μέσα στη χώρα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή«τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οκ. Αθανασίου επέμεινε στην φύλαξη των συνόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τις θερμικές κάμερες που έχουμε, μπορεί η δική μας ακτοφυλακή ή τα ταχύπλοα που έχουμε να πηγαίνουν στα σύνορα, να ειδοποιούν την ακτοφυλακή της Τουρκίας και σε ανοικτή ακρόαση για να παίρνει και η FRONTEX γνώση και εκείνοι να μην μπορούν να αρνηθούν ότι ειδοποιήθηκαν ώστε να γίνεται μία αποτροπή».

«Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή περισσότεροι είναι οι παράνομοι μετανάστες παρά αυτοί που είναι οι εν δυνάμει πρόσφυγες. Πρέπει πράγματι να γίνουν δομές στα νησιά αλλά δεν θέλω να περιορίζονται στα νησιά τα οποία αναφέρθηκαν. Δεν μπορεί η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Κως, η Λέρος να έχουν όλο αυτό το βάρος, πρέπει να γίνει μία αναλογική κατανομή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας», πρόσθεσε.

Πηγη media.real.gr