Ξανανοίγουν τα 13 καταργηθέντα ληξιαρχεία στη Λέσβο


Ξανανοίγουν τα 13 καταργηθέντα ληξιαρχεία στη Λέσβο

Ξανανοίγουν τα 13 καταργηθέντα ληξιαρχικά γραφεία στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Διορθωτική τροπολογία επί του πρόσφατου Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, η οποία επί της ουσίας αίρει την κατάργηση των επτά (7) Ληξιαρχείων του Δήμου Δυτικής Λέσβου και κατ΄ επέκταση τη συγχώνευσή τους σε ένα, με έδρα την Καλλονή, καταθέτει η Κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, είχε ζητήσει με παρέμβασή του στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο από τις 12 του περασμένου Σεπτέμβρη να μη συγχωνευτούν σε ένα τα Ληξιαρχεία του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, δεδομένων των δυσκολιών που παρατηρούνται στις μετακινήσεις των δημοτών ενός εκ των μεγαλύτερων Δήμων στη χώρα. Και η εξέλιξη που έρχεται πια μέσα από τη Βουλή, δικαιώνει την άμεση παρέμβασή του, γλιτώνοντας από την ταλαιπωρία τους δημότες οι οποίοι εξαναγκάζονταν να διανύσουν έως και 60 χλμ. για μία και μόνο απλή τους Ληξιαρχική Πράξη.

ΘΕΜΑ: Συγχώνευση Ληξιαρχείων Δήμου Δυτικής Λέσβου

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τις μεγάλες δυσκολίες που ήδη προκαλεί στους δημότες, η απόφαση που ελήφθη για συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε ένα. Κι αυτό γιατί είναι γενικά γνωστό, πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας, με ημιορεινές τοποθεσίες και με δεκάδες τοπικές κοινότητες οι οποίες ενώνονται μέσω σημαντικών χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ τους.

Βάσει των οδηγιών που δίνονται για την συγχώνευση των Ληξιαρχείων, όλοι οι δημότες του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην έδρα του δήμου στην Καλλονή για να εξυπηρετούνται για τις σχετικές με το Ληξιαρχείο υποθέσεις τους. Εξέλιξη που ειδικά τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου, τους εξαναγκάζει να διανύσουν έως και 60χλμ. για μία και μόνο απλή Ληξιαρχική Πράξη.

Δεδομένου ότι μέχρι πρότινος, το Ληξιαρχείο εξυπηρετούσε τους δημότες σε επτά σημεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, από τις κατά τόπους έδρες ανά δημοτική ενότητα, ζητούμε με την παρούσα να παραμείνει το πρότερο καθεστώς λειτουργίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ