Νέα εξέγερση στην Μόρια- Χιλιάδες μετανάστες απειλούν να κατεβούν στην Μυτιλήνη με τα πόδια (VID)


Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Μόρια την καθιστική διαμαρτυρία που ξεκίνησαν χθες περίπου 200 γυναίκες..

Δεκάδες μετανάστες κάθισαν μπροστά στην είσοδο του ΚΎΤ και ζητούν να μεταφερθούν από εκεί προς την Ευρώπη, καθώς όπως λένε, η Μόρια «είναι φυλακή». Περίπου στις 10 το πρωί μάλιστα προκλήθηκε ένταση όταν μία ομάδα μεταναστών κινήθηκε προς την διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο κέντρο, χωρίς να δημιουργηθούν όμως προβλήματα.

Λίγα λεπτά αργότερα οι μετανάστες τύλιξαν έναν άνθρωπο με σεντόνι και τον περιέφεραν ως νεκρό, θέλοντας να δείξουν πως μέσα στη Μόρια είναι ουσιαστικά νεκροί.


«Scorched hearts» («καμένες καρδιές»)... οι λέξεις που αναγράφονται στα χαρτόκουτα που κρατούν οι γυναίκες οι οποίες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία από χθες το απόγευμα. Διεκδικούν να φύγουν από τον καταυλισμό, να έχουν ασφάλεια κατά τη διαμονή τους εκεί, ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών κατά τα χθεσινά επεισόδια και «δικαιοσύνη». Οι περίπου 200 γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες με τα παιδιά τους, ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Όπως έγινε γνωστό, σκοπός τους ήταν να κατεβούν διαδηλώνοντας στην πόλη της Μυτιλήνης, όμως ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας τις σταμάτησαν 300 περίπου μέτρα από την κύρια είσοδο του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.