Lesvos Trail: H μεγάλη γιορτή της φύσης και του αθλητισμού της Λέσβου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, για 4η συνεχή χρονιά, οι αγώνες τρεξίματος βουνού Lesvos Trail, τους οποίους διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου

Η γιορτή του αθλητισμού και της φύσης ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου.

Δεκάδες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στον αγώνα Molyvos Night Running, τρέχοντας μέσα από τα γραφικά σοκάκια του οικισμού και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, κατά τον τερματισμό τους και ολοκληρώθηκε την Κυριακή το πρωί στην Πέτρα με τον κλασικό αγώνα Lesvos trail των 25 χλμ που πραγματοποιήθηκε στα πανέμορφα μονοπάτια του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου  και τον αγώνα των 15 χλμ στα μονοπάτια της φύσης πάνω στην σήμανση των περιπατητικών διαδρομών.

Πάνω από 100 παιδιά πήραν μέρος με ενθουσιασμό στους αγώνες Lesvos Kids και Lesvos Junior trail άλλα και δεκάδες συμμετέχοντες στο Lesvos Walk με εκκίνηση και τερματισμό το Ηρώων της Πέτρας.

Στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις και όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μικρό υπαίθριο πάρτι λήξης με μουσική και φαγητό  ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά και το 5ο Lesvos Trail!

Σύμμαχος των δεκάδων αθλητών, Ελλήνων και ξένων, που συμμετείχαν στους αγώνες ήταν ο καλός καιρός, που επέτρεψε και σε αρκετό κόσμο, όλων των ηλικιών, να επισκεφθεί την περιοχή και να απολαύσει από κοντά τη διοργάνωση.

Αξιοσημείωτη  και η συμμετοχή δεκάδων  εθελοντών που  εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια των διοργανωτών και βοήθησαν σημαντικά στην πραγματοποίηση των αγώνων.

Οι αγώνες

Oι αγώνες LESVOS TRAIL 25χλμ και LESVOS RUNNING 15χλμ απευθύνονταν στους λάτρεις του αγώνα δρόμου βουνού, που αποζητούν μια όμορφη εμπειρία αντοχής σε ανυπέρβλητης ομορφιάς φυσικά τοπία, ενώ τα LESVOS WALK, MOLYVOS NIGHT RUNNING, και LESVOS KIDS και LESVOS JUNIOR δημιούργησαν διαφορετικές και αξέχαστες αναμνήσεις σε όλη την οικογένεια και μονοπώλησαν τους αγώνες με την μεγάλη συμμετοχή.

Αυτό που έκανε το LESVOS TRAIL ξεχωριστό είναι η εναλλαγή των τοπίων, καθώς μπορούσε κανείς να επιλέξει να τρέξει τόσο στα παραδοσιακά σοκάκια του Μολύβου, όσο και στα πανέμορφα μονοπάτια που διατρέχουν τον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου.
Με αυτόν τον τρόπο οι αθλητές είχαν την δυνατότητα να βιώσουν, ανακαλύψουν και ενσωματώσουν  μέσα από την προσπάθεια τους όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν τον τόπο μοναδικό και αξεπέραστο σε φυσική ομορφιά.


Οι αγώνες Lesvos Trail διοργανώθηκαν από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, τεχνικός συνεργάτης ήταν το Lesvos Ride ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γ. Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής, της ΕΤΑΛ ΑΕ, ενώ πλαισιώθηκε και στηρίχθηκε δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς

Αποτελέσματα των αγώνων: https://drive.google.com/open?id=1zz7jRl3RHiEAw4tgERwqN4jnMKiLWxNl
Φωτογραφικό υλικό στο κάτωθι  link: https://www.dropbox.com/sh/dpv0h9dgi4xq7v1/AABvnYY_Ayu4A3g77VCWEklUa?dl=0