ΛΑ.Σ Δήμου Μυτιλήνης: Στους εργολάβους η συλλογή απορριμμάτων, η καθαριότητα δημοτικών κτιρίων, και η συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση αυτές τις μέρες, μεταξύ άλλων εκχωρεί στους εργολάβους τη συλλογή απορριμμάτων, την καθαριότητα δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Αυτά προβλέπονται στο άρθρο 179 το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του», χωρίς αυξημένη πλειοψηφία και χωρίς αιτιολόγηση να εκχωρεί σε ιδιώτες τις παραπάνω υπηρεσίες. Αποδεσμεύεται κάθε εμπόδιο που υπήρχε με το ν. 3979/2011 και το οποίο, κρατώντας τα προσχήματα, απαιτούσε την τεκμηρίωση αδυναμίας εκτέλεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του δήμου και την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που άφησε άθικτο ο ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων και υπηρεσιών των δήμων. Προσθέτει μάλιστα στους τομείς παραχώρησης τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο. Έτσι φέρνει εξασφαλισμένα κέρδη για τις επιχειρήσεις και νέα βάρη για τους δημότες, οι οποίοι θα κληθούν για μια ακόμα φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να έχουν βασικές υπηρεσίες, να ακριβοπληρώνουν για υποβαθμισμένες και μακριά από τις ανάγκες τους υπηρεσίες, ενώ θα οξυνθεί και η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους δήμους.
Παλεύουμε για να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο της ΝΔ.
Κάτω τα χέρια από την οργάνωση και δράση των συνδικάτων.
Κάτω τα χέρια από τις κλαδικές συμβάσεις και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
Προσλήψεις εδώ και τώρα μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Σύγχρονοι όροι δουλειάς και αμοιβής.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους μαζικούς φορείς και τα λαϊκά στρώματα της Λέσβου να αντιπαλέψουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Μυτιλήνη 21 Οκτωβρίου 2019