491,11 gr κάνναβη στη Μυτιλήνη από Πακιστανούς


Σύλληψη αλλοδαπών υπηκόων για κατοχή 491,11 gr κάνναβης στη Μυτιλήνη  

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν και Ιράκ αντίστοιχα, προέβησαν πρωινές ώρες της 21-10-19, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου με τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΚΥΜ”, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να κατέχουν από κοινού επιμελώς κρυμμένα εντός σακιδίου πλάτης πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης καθαρού συνολικού βάρους τετρακοσίων ενενήντα ενός γραμμαρίων και έντεκα εκατοστών του γραμμαρίου (491,11gr.) με σκοπό την διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής. Το προσδοκώμενο κέρδος από την ποσότητα ακατέργαστης  κάνναβης που κατασχέθηκε  κυμαίνεται από πέντε χιλιάδες ευρώ (5000 €) έως επτά χιλιάδες ευρώ (7000 €).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.